Declaracions d’amor a Manresa i americanes amb mànigues de diferents colors en una nit talentosa

D’esquerra a dreta, Montserrat Barniol, Marc Aloy, Laura Vilagrà, Marc Marcè i Aitor Moll | OSCAR BAYONA

D’esquerra a dreta, Montserrat Barniol, Marc Aloy, Laura Vilagrà, Marc Marcè i Aitor Moll | OSCAR BAYONA / Jordi Morros

Jordi Morros

Jordi Morros

El lliurament de premis Regió7 va reunir representants del món polític, social i econòmic de les comarques centrals. L’acte va estar presidit per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que partia amb l’avantatge de ser a prop de casa. Per això, possiblement, es va permetre el luxe de quedar-se una estona al piscolabis final al pati. Sol·licitada per tothom, no s’hi va estar fins tard. Avui a les 9 del matí té una reunió amb sindicats i patronal per analitzar la situació econòmica i social del país. Ahir va copsar la situació de la Catalunya central però des d’una altra òptica. La del talent.

Valentí Guardiola, Albert Estiarte i Jordi Payà | OSCAR BAYONA

Valentí Guardiola, Albert Estiarte i Jordi Payà | OSCAR BAYONA / Jordi Morros

El dia del premis Regió7 va començar ennuvolat i va acabar igual. La possibilitat que caiguessin ni que fossin quatre gotes no es va complir. No va ploure tot i que els assistents haguessin agraït haver de fer el pica-pica al vestíbul de l’interior. Seria el senyal d’una treva enmig de la sequera. Caldrà esperar. La temperatura, agradable.

Glòria Domínguez, Antoni Trasobares i Judit Gispert  | OSCAR BAYONA

Glòria Domínguez, Antoni Trasobares i Judit Gispert | OSCAR BAYONA / Jordi Morros

Acabada la cerimònia, ja a fora, es va poder veure Valentí Roqueta -guardonat- i Valentí Guardiola -pare de Pep Guardiola- conversant animadament. I hi havia premiats que no donaven a l’abast per atendre tothom, com Manel Estiarte.

Un moment del piscolabis que hi va haver al final de l’acte | MIREIA  ARSO

Un moment del piscolabis que hi va haver al final de l’acte | MIREIA ARSO / Jordi Morros

Estiarte va ser dels més aplaudits a l’acte, i també dels qui va posar més fervor manresà al seu discurs. «M’estimo amb bogeria Manresa», va dir. Valentí Roqueta, de Roqueta Origen , va recollir el premi Empresa. Va acabar amb una agraïment a totes les persones «que heu begut el nostre vi. I sobretot, no deixeu de fer-ho», a dir somrient. No va ser l’única anècdota de la vesprada. La surienca Mar Reguant, premi Ciència i Tecnologia, va explicar que els seus fills, petits, van haver de sortir de la sala «perquè feien massa soroll». O quan Ruth Guerrero, presidenta del CE Manresa, premi Esport, es va treure la xuleta «perquè, si no, els dos minuts que tinc em quedarien curts». Tampoc no va deixar indiferent a ningú l’americana del premi Cultura, Xavier Sabata, amb mànigues de diferents colors.

El lliurament de premis es va acabar al pati del Kursaal | OSCAR BAYONA

El lliurament de premis es va acabar al pati del Kursaal | OSCAR BAYONA / Jordi Morros