El cicle artístic Quinze Vint-i-dos proposa dos espectacles de dansa, música i llum

Els projectes que es desenvolupen sense assaig previ tindran lloc els dies 18 i 25 de novembre a l'Espai Manresa 1522

Imatge d'una de les anteriors propostes del cicle

Imatge d'una de les anteriors propostes del cicle / AJUNTAMENT DE MANRESA

Redacció

La dansa i la música pujaran a l'escenari per crear dos espectacles de petit format en aliança amb el joc lumínic en les sessions de la sisena edició del cicle Quinze Vint-i-dos, el festival que proposa reflexionar sobre els valors ignasians des de la perspectiva de les arts escèniques. Els dos muntatges tindran lloc a l'Espai Manresa 1522 els dies 18 i 25 de novembre, a les 19 h.

El Quinze Vint-i-dos d'enguany se centra en el lema "Amb una il·luminació tan gran que totes les coses li semblaven noves", una frase de l'autobiografia d'Ignasi de Loiola i que es refereix a l'Exímia Il·lustració del Cardener. Una experiència reveladora que el va acompanyar tota la vida. Els dos diàlegs artístics que proposa el certamen tractaran sobre el procés del canvi i la transformació personal.

La primera actuació es titula Transformació#4 i, a partir del treball dels artistes Joan Sanllehí, Aina Torné i Mar V. 'Aeria', posarà en joc la tècnic de la il·luminació, la dansa contemporània i la música atmosfèrica. El projecte planteja la importància del fet d'obrir els ulls en el procés de transformació.

La ballarina Gala Gómez Burlet i el cantautor de rumba fusió Antonio el Remendao seran els intèrprets de Transformació#5, la segona cita del cicle. La interacció entre els dos polsos creatius aprofundirà en el concepte de la descoberta d'una nova realitat i l'efervescència de la novetat.

Una de les singularitats del cicle és que els espectacles tenen lloc per primer cop davant el públic, ja que no hi ha un assaig previ, i els artistes van creant la dramatúrgia en directe.  

Les entrades per a cadascun dels diàlegs es poden adquirir de forma anticipada a la web manresa2022 i a l'Oficina de Turisme de Manresa, al preu de 8 euros. El mateix dia de la funció, des d'una hora abans a la taquilla, valen 12 euros. El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa.