Els Premis Zoom d'Igualada reconeixeran la trajectòria de Nina i José Corbacho

El certamen tindrà lloc del 23 al 25 de novembre en una 21a edició renovada que potencia la condició de gala de premis de la indústria audiovisual

José Corbacho i Nina

José Corbacho i Nina / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

L'actor José Corbacho i la cantant Nina rebran els Premis d'Honor en el transcurs dels 21ns Premis Zoom Internacionals de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que se celebraran a Igualada del 23 al 25 de novembre. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el darrer dia del certamen al Teatre Ateneu d'Igualada, presentada pel periodista Adam Martín.

La direcció del Zoom ha explicat que vol premiar "la llarga, dilatada i polifacètica carrera professional lligada al món de la televisió i el teatre de José Corbacho", que va estudiar Ciències de la Informació a la UAB però ha fet de còmic, humorista, actor, presentador, monologuista, guionista, productor i director. Durant 12 anys va ser actor i guionista a la companyia teatral La Cubana, en obres com ‘Cómeme el coco’, ‘Cegada d’Amor’ i ‘Teresina S.A.’. Així mateix, ha treballat a la productora de TV El Terrat com a actor, guionista, director i presentador amb obres com ‘La Cosa Nostra’, ‘Homo Zapping’ o ‘Á pel’, entre d’altres. Corbacho també és monologuista des de fa anys i ha participat en xous com ‘El club de la comèdia’, ‘5Hombres.com’, ‘Terrat Pack’, ‘Corbacho 5.0’ o ‘Ante todo mucha calma’. 

Més enllà dels escenaris, Corbacho té una dilatada trajectòria a la televisió amb programes com: ‘Tu sí que vales’, ‘Master Xef Celebrity’, ‘Tu cara me suena’, ‘Dicho y hecho’ i ‘Juego de niños’.També ha presentat i dirigit dues gales de Premis Goya. El còmic català ha estrenat tres pel·lícules dirigides i guionitzades per ell: ‘Tapes’ (2005), que va rebre, entre altres premis, el Goya a la Millor Direcció Novell; ‘Cobardes’ (2009), guardonada amb el Premi de la Crítica del Festival de Màlaga, i ‘Incidències’, estrenada l’any 2015. Pel que fa a les sèries, ha estat director i guionista de ‘Pelotas’ (2010-2013), amb dues temporades de 26 capítols. Properament estrenarà la sèrie ‘Un nuevo amanecer’ a Atresplayer, creada i dirigida per ell i protagonitzada per Yolando Ramos.

D'Anna Maria Agustí, coneguda com a Nina, el Zoom "vol homenatjar la seva dilatada carrera artística que ha transcorregut durant quaranta anys entre música, teatre i televisió". Entre 2001 i 2004, la cantant va dirigir ‘La Academia de Operación Triunfo’. El 1989, Nina va representar Espanya a Eurovisión amb la cançó ‘Nacida para amar’. En el camp del teatre musical destaca l’obra 'Mamma Mia!', amb més de dues mil set-centes representacions durant nou temporades arreu de l'estat. Fa poc ha protagonitzat 'Los puentes de Madison’ al Teatro EDP Gran Via de Madrid.

Nina es va graduar en Logopèdia per la UAB (2014) i va fer dos màsters. A més, va crear i dirigeix la Nina Acadèmia, on es treballa l’educació, l'entrenament i la rehabilitació de la veu, i és autora del llibre ‘Amb veu pròpia’. Actualment, dirigeix i presenta ‘Tu voz tu éxito’, un podcast de divulgació sobre la veu humana i ‘Pod Talent Show’, dedicat a difondre i donar suport al talent jove. Des de l’any 2017, és professora responsable de l’assignatura d’Educació Vocal al grau en Logopèdia a la UOC.

 Els Premis d’Honor del Zoom d’enguany estan patrocinats per Avixa i Servisimó.