Una Festa Major per Ferran Gallart

Abans de morir, el cantant dels Strombers va demanar als seus amics i familiars que muntessin un festival per recordar-lo, i així ho han fet

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Ferran Gallart va ser una persona molt estimada per la gent que l'envoltava. És un fet que va quedar més que demostrat quan es va anunciar la seva mort, però que avui s'ha acabat de confirmar a la Festa Major que els seus amics i familiars han muntat en el seu honor a Valls de Torroella.

Alex Lanaspa, amic i cunyat de Gallart, explica que abans de morir, el cantant dels Strombers li va demanar un darrer favor: "em va dir que no volia un funeral, que volia que muntéssim una festa". Lanaspa i la resta de persones properes a Ferran Gallart han complert avui la seva paraula i han omplert la plaça Sant Josep de Valls de gent, música i molt bon ambient.

Els amics i familiars del cantant han aconseguit organitzar una Festa Major en només un mes amb el suport de la comissió de festes de Sant Mateu de Bages. L'únic patrocinador de l'esdeveniment ha estat la marca de cervesa Guineu, que també ha creat una edició limitada d'ampolles de cervesa amb una imatge de Gallart a l'etiqueta.

Però també hi ha hagut molta feina de persones que han donat suport al projecte de forma voluntària. Lanaspa destaca la feinada que ha fet el dissenyador Ramon Porta, "ha fet el cartell, les samarretes, les bosses i a més ens ha portat tot el tema de la informació a través de xarxes socials".

Desenes de persones de totes les edats han omplert la principal plaça de Valls durant tot el dia. A part dels concerts, han pogut gaudir d'activitats per als infants i un servei de barra de bar amb un got amb una imatge de Ferran Gallart impresa.

Una festa per a tothom

El programa de la Festa Major de Ferran Gallart inclou activitats per a tots els públics. Al matí, ha estat centrat en activitats familiars i per als més petits de la casa, després s'ha fet un dinar popular i a primera hora de la tarda han començat els concerts que duraran fins a la nit.

En total, hi ha hagut més de dotze hores de festa en honor al antic vocalista dels Strombers. El cartell ha inclòs actuacions d'Antonio el Remendao, Anaïs Vila, Jana Caballo i Xarly o Joan Rovira entre molts altres. També hi ha hagut aparicions de personatges que no constaven en la programació, com el periodista Llucià Ferrer.

Ferrer ha recordat Ferran Gallart com "un paio que tenia un somriure a la cara durant tot el dia". També ha explicat que els Strombers van anar a tots els programes que ha presentat perquè eren persones molt "magnètiques". Llucià Ferrer ha acabat la seva intervenció agraint els anys d'amistat a Gallart mentre mirava el cel.

Tots els artistes que han pujat a l'escenari li han dedicat unes paraules, Joan Rovira, per exemple, ha dit que "és un dia per passar-ho molt bé recordant al nostre gran amic". Just després ha començat amb la seva actuació de cinc cançons, que ha començat per Es bonic que ens faci por.

A part dels artistes, també han pujat a l'escenari la tieta i la germana de Ferran Gallart. Tot i que la seva mort va ser com un gerro d'aigua freda en les seves vides, celebren haver pogut compartir tants moments amb el difunt cantant, que recorden com "una persona plena de vida que va marxar massa d'hora".

Subscriu-te per seguir llegint