El concert de Santa Cecília de la UMB transporta el conservatori a la Festa dels Súpers

Més de cent alumnes d'onze escoles de música de la Catalunya Central han interpretat peces clàssiques de la televisió infantil

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Un viatge al passat. Així ha estat el concert que la Unió Musical del Bages ha celebrat aquest migdia juntament amb més d'un centenar d'alumnes d'escoles de música de la Catalunya Central, que tenien entre 9 i 12 anys, al teatre Conservatori de Manresa.

La temàtica del concert era clara: les músiques del Club Super 3, els mítics personatges de la televisió pública del país. Però no hi ha hagut només cançons, el fil conductor de tot l'espectacle ha estat una trucada entre dues amigues que recorden els temps que veien el programa per la televisió.

Durant la primera part del concert a dalt de l'escenari hi havia una cinquantena de músics de la banda de la Unió Musical del Bages, que, en la segona part, s'han fet enrere per fer lloc als més de cent alumnes que han tocat les cançons de la segona part de l'espectacle.

Les dues actrius que han portat el pes de la connexió entre les cançons eren alumnes del grup de teatre d'Artés. Entre totes dues han aconseguit transportar al públic a una de les mítiques festes que organitzaven els Súpers quan els estudiants han pujat a l'escenari.

Els encarregats de presentar la gala han estat el president de la Unió Musical del Bages, Josep Maria Sala i la regidora de Cultura de Manresa, Tània Infante. Ambdós han subratllat l'esforç titànic que suposa aquesta actuació, tant per part dels professors i dels músics com dels alumnes.

Una de les cançons que més assistents han cantat a viva veu ha estat l'emblemàtica Tots som Súpers, però el tema de Superesmorza tampoc no ha quedat enrere. Mentre anaven sonant les cançons, a la pantalla situada darrere dels músics s'hi projectaven els videoclips i imatges reals de festes dels Súpers que fa anys milers d'infants van poder gaudir.

Cadascun dels personatges de la sèrie dels Súpers ha tingut el seu espai dins el concert, un dels que més ha destacat ha estat la Lila, que ha aparegut en el vídeo de la Cançó Uh oh, no tinc por que grans i petits entre el públic se sabien de memòria.

Al final del concert, el director Dídac Miralles ha rebut un ram de roses i ha fet un discurs agraint totes les persones que han format part del concert amb una menció especial a la guionista de l'espectacle, Mireia Sobirana. També s'han sortejat dos vals de 75 euros per gastar a Solans Música, que han guanyat l'escola de música d'Olesa de Montserrat i la d'Artés.