Bages Centre preestrenarà aquest dijous «Montserrat: Integral 107», dels bagencs Biel Macià i Enric Vilajosana

La sala manresana acull el llargmetratge sobre el procés d'escalada en un únic passi privat pels mecenes del projecte autoproduït

El documental s'estrenarà per al públic general el 2024

Cartell promocional de "Montserrat: Integral 107"

Cartell promocional de "Montserrat: Integral 107" / Instagram @integral_107

Alba Díaz

Alba Díaz

Multicinemes Bages Centre acull aquest dijous la preestrena de Montserrat, integral 107, un documental produït pel surienc Biel Macià i el manresà Enric Vilajosana sobre el procés d’escalada i de descoberta de punts del massís bagenc. Els joves bagencs van assolir a finals d'agost del 2021 una fita en el món de l’escalada al Bages: van coronar 107 agulles en una setmana. Macià i Vilajosana van enregistrar tot el procés amb l'objectiu de crear Integral 107, un llargmetratge autoproduït en el qual han estat treballant els últims tres anys.

El passat mes de maig, tal com va recollir aquest diari, els joves van iniciar un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal de finalitzar la producció. El projecte va aconseguir recaptar 17.200 euros amb la participació de 621 mecenes. Avui, el documental arriba a la sala manresana en un únic passi privat, a les 20:45 hores, per a aquelles persones que van fer una aportació econòmica al Verkami.

Segons ha comentat Macià a Regió7, el documental s'estrenarà per al públic general el 2024 en festivals.