Biel Macià i Enric Vilajosana inicien un Verkami per acabar de produir «Montserrat: Integral 107», que es preestrenarà al Bages Centre a l'octubre

Els bagencs van documentar a l'agost del 2021 una fita històrica en el món de l'escalada al Bages: van coronar les 107 agulles de la cara nord del massís en una setmana · El projecte ja ha recaptat més de 14.000 euros

Biel Macià i Enric Vilajosana durant la gravació del llargmetratge a Montserrat

Biel Macià i Enric Vilajosana durant la gravació del llargmetratge a Montserrat / Biel Macià

Alba Díaz

Alba Díaz

El surienc Biel Macià (1997) i el manresà Enric Vilajosana (1997) han iniciat un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per a finalitzar la producció de Montserrat, integral 107, un documental sobre el procés d’escalada i de descoberta de punts del massís bagenc, que es preestrenarà al Bages Centre de Manresa a l'octubre per a totes aquelles persones que hagin fet una aportació al projecte.

Els joves bagencs van assolir a finals d'agost del 2021 una fita en el món de l’escalada al Bages: van coronar 107 agulles en una setmana. Macià i Vilajosana van enregistrar tot el procés amb l'objectiu de crear Integral 107, un llargmetratge autoproduït en el qual han estat treballant els últims tres anys.

Actualment, el documental es troba en procés de postproducció. Per a aconseguir enllestir el llargmetratge, els bagencs han iniciat un Verkami, amb el qual ja han aconseguit recaptar més de 14.000 euros (quan l'objectiu era de 8.600 euros) amb la participació de més de 480 mecenes. "Si vols un documental ben fet, necessites molts diners" explica Macià a Regió7, agraït de la xifra aconseguida d'ençà que van decidir obrir el micromecenatge, ara fa poc més de dues setmanes. El surienc, encarregat de la direcció del documental, ja va ser doblement guardonat als premis VOC amb París, la meca del Parkour. Amb aquest nou projecte, Macià assegura que volen "fer un salt de qualitat i enviar-ho al cinema".

El projecte ja ha recaptat més de 13.300 euros amb la participació de 453 mecenes

El micromecenatge estarà obert fins al 29 de maig i els diners recaptats es destinaran a la creació d'una banda sonora original (amb la col·laboració de l'Escolania de Montserrat) i els dissenys d'animacions 3D, la millora del so i el color, la distribució del documental a festivals, plataformes i a televisions i la creació de traduccions i subtítols en castellà, anglès i francès.

L'aportació mínima al micromecenatge és de 10 euros i inclou l'aparició als crèdits del documental i un mapa en format digital de la silueta de Montserrat. Les aportacions superiors als 20 euros contenen una entrada a la preestrena del documental al Multicinemes Bages Centre de Manresa a l'octubre, en una data que encara no ha transcendit.