Una nit amb la pel·lícula de culte per excel·lència

L’esperit de l’Atlàntida torna avui amb «The Rocky Horror Picture Show»

El boca-orella va determinar l’èxit d’un musical no gens ben rebut en la seva estrena al cinema | IMATGE PROMOCIONAL

El boca-orella va determinar l’èxit d’un musical no gens ben rebut en la seva estrena al cinema | IMATGE PROMOCIONAL / JORDI BOrDAS. MANRESA

Jordi Bordas

Jordi Bordas

El cicle The Atlantida Picture Show torna avui amb una sessió molt especial, amb la col·laboració d’El Galliner. La categoria de pel·lícula de culte està reservada a uns pocs títols privilegiats que han aconseguit, més enllà de les seves qualitats cinematogràfiques, connectar amb una fibra excepcional de l’espectador. The Rocky Horror Picture Show és la pel·lícula de culte per excel·lència, un fenomen sociològic tan poderós com irracional. Un actor britànic a l’atur, Richard O’Brien, va concebre un musical, The Rocky Horror Show, que parodiava el cinema de terror clàssic. La seva estrena, el 1973, fou un gran èxit i va propiciar la seva adaptació a la pantalla gran, filmada pel Jim Sharman, el mateix artífex del seu muntatge escènic. La crítica fou implacable amb The Rocky Horror Picture Show (1975) i la rebuda del públic freda. Però després es va produir el miracle: el boca-orella va determinar que el entusiasme inicial d’un grapat de frikis, que interactuaven amb el film, convertissin les sessions golfes en un ritual esbojarrat i únic. I la festa continua, gairebé cinc dècades més tard, i arriba novament a Manresa. El llargmetratge ens presenta uns nuvis que arriben en una nit de tempesta a una mansió amb un amfitrió molt peculiar, Frank N. Furter (un portentós Tim Curry). Un malson que esdevindrà un alliberament per als protagonistes...i una diversió irreverent per als espectadors. La desmitificació dels mites del gènere fantàstic (amb una menció especial per Frankenstein) està servida amb un humor irreverent i subversiu que respira l’esperit glam dels setanta i dinamita tots els estereotips sexuals. No és ni bona ni dolenta...és The Rocky Horror Picture Show! Una celebració icònica i imprescindible.

[object Object]

La projecció d’avui al Bages Centre (Sala 7, 22 h) tindrà la col·laboració d’una quinzena d’alumnes de les Aules de Teatre del Kursaal que, entre d’altres accions, s’encarregaran de rebre el públic. Alumnes en la vintena que també estan preparant el mateix musical, amb la direcció d’Albert Ruiz.