OPINIÓ

Un triomf rotund de Christopher Nolan

La cerimònia dels Globus d'Or recupera la importància perduda i emet veredicte en el combat entre "Barbie", "Killers of the flower moon" i "Oppenheimer"

Lily Gladstone va guanyar el premi a millor actriu d'una pel·lícula dramàtica pel seu paper a "Killers of the flower moon"

Lily Gladstone va guanyar el premi a millor actriu d'una pel·lícula dramàtica pel seu paper a "Killers of the flower moon" / ALLISON DINNER/EFE

Esteve Soler

Ahir la cerimònia dels Globus d’Or va recuperar la importància que havia tingut fa anys. Després d’unes edicions desprestigiada per diverses i molt justificades raons, Hollywood va tornar físicament a passejar-se per la seva catifa vermella i a creure en uns premis que sempre han sigut la lògica avantsala del premis Oscar. De fet, abans de començar el lliurament de guardons, existia un raonable triple empat d’expectatives entre tres dels films més sonats de l’ any: Barbie, Killers of the flower moon i Oppenheimer. I ara mateix, tot indica que el film de Christophen Nolan ja té el camí mig fet. Els guardons a la millor actriu pel film de Scorsese (Lily Gladstone) i el de millor triomf en taquilla pel de Gerwig, no poden amagar la rotunditat amb la qual Nolan s’ha imposat en les categories de millor film, director, actor principal, actor de repartiment i banda sonora. Si a més tenim en compte que Nolan és el nou fitxatge somniat per part de la productora Universal, que Warner el protegeix per tots els seus anys de treballar plegats i que Sony el té al cap per assumir la nissaga de James Bond, tot plegat fa pensar que la indústria apostarà amb força pel realitzador de Memento i El caballero oscuro, que clarament mereix un gran homenatge públic com el que sembla apropar-se. Si Oppenheimer guanya el premi al millor repartiment en la propera cerimònia dels Screen Actors Guild, el premi que dóna el sindicat d’actors i l’indicador més fiable de tots, llavors el film de Nolan no tindrà rival possible als Oscars. Destacar també, els premis per a Poor things, de Yorgos Lanthimos, millor film i actriu, en les categòries de comèdia, quelcom que indica com se l’aprecia Hollywood i que fan pensar també en les seves possibilitats d’Oscar, especialment en categories tècniques.  

Tota la llista de nominats i premiats, en aquest link.