Mor el fotògraf Ramon Masats

Va ser reconegut per la representació d'una realitat objectiva i sense manipulació

Un partit de futbol retratat per Ramón Masats

Un partit de futbol retratat per Ramón Masats / Cedida a l'ACN per Revela't

ACN

El fotògraf Ramon Masats ha mort aquest dilluns a Madrid. Nascut l'any 1931, va treballar en diversos diaris i va compaginar la pràctica fotogràfica amb el cinema i la realització de documentals. A l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya va conèixer fotògrafs com Oriol Maspons o Ricard Terré. Amb 18 anys es va instal·lar a Marid on va treballar per a 'Gaceta Ilustrada'. També va treballar per a publicacions estrangeres com 'Paris Match', per a la qual va cobrir el casament dels reis d'Espanya el 1962. Autor de diversos llibres de fotografia, va ser reconegut per la tasca com a cronista i per la representació d'una realitat objectiva i sense manipulació.

Al món del cinema Masats va participar en curtmetratges i va elaborar guions. És autor dels documentals 'Prado vivo' i 'El que enseña' i del llargmetratge 'Topical spanish' en col·laboració amb Chumy Chúmez.

També va participar en sèries de televisió espanyola com 'Conozca usted España', 'Los ríos', 'Raíces', 'Música en la España Medieval' o 'Si las piedras hablaran', amb textos de l'escriptor Antonio Gala.

L'any 2002 va rebre el Premi Cultura de la Comunitat de Madrid en la modalitat de fotografia. Va exposar a Moscou, Tunis, Atenes o Istanbul.

El 2017 se li va dedicar una exposició temporal a la Sala Ana Mas Projects de l'Hospitalet de Llobregat, amb 61 fotografies, sota el títol 'Ramon Masats. 1953-1965'. L'exposició va ser comissariada per Laura Terré, filla de Ricard Terré.