Un espectacle de Dan Arisa unirà sardana i percussió a la plaça Major

El músic manresà signa l’obertura de la capitalitat amb «Espardenya de 7 vetes», avui dissabte al vespre després de l’acte institucional del Saló de Sessions de l’Ajuntament

Dan Arisa exhibirà els vincles creatius que ha trobat entre els sons industrials i els tradicionals

Dan Arisa exhibirà els vincles creatius que ha trobat entre els sons industrials i els tradicionals / ARXIU/MIREIA ARSO

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

«T’hi atreveixes?», li van preguntar a Dan Arisa. I el percussionista va entomar el repte creant l’espectacle Espardenya de 7 vetes. La modernitat de la sardana i la capacitat per fusionar-se amb diversos registres escènics i musicals es palesarà avui al vespre en l’obertura de Manresa Capital de la Sardana, que es desenvoluparà al llarg de l’any. Després de l’acte institucional, els Fun Dan Mondays que lidera Arisa exhibiran a la plaça Major la proposta nascuda de la pregunta inicial.

La jornada inaugural de la capitalitat s’iniciarà a les 18.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb un acte que introduirà Núria Soler, presidenta de l’Agrupació Cultural del Bages i conductora del programa sardanista degà de la ràdio catalana, Aires de Catalunya. Posteriorment intervindrà Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat, l’anterior Capital de la Sardana; i el músic manresà Natxo Tarrés llegirà el pregó. Tot seguit es descobrirà una placa commemorativa i prendran la paraula Xavier Treserras, de Som Sardana; i l’alcalde Marc Aloy. La cobla La Principal de la Bisbal interpretarà un seguit de sardanes entre les quals no faltarà Manresa, Capital de la Sardana, composta per Laia Giral. 

Tot seguit (20 h), a la plaça Major, obert a tothom, es durà a terme l’espectacle Espardenya de 7 vetes, que dirigeix Dan Arisa i interpretarà la companyia Fun Dan Mondays, amb la col·laboració de La Principal de la Bisbal i les entitats Agrupació Cultural del Bages-Foment de la Sardana, Casal Cultural de Dansaires Manresa i Grup Sardanista Dintre el Bosc.

La proposta d’Arisa fusiona els sons moderns i industrials propis de la seva companyia amb els sons tradicionals de la cobla. D’entrada, es farà la sardana de lluïment Manresa Capital de la Sardana, interpretada per La Principal de la Bisbal i ballada per l’Agrupació Sardanista Dintre el Bosc. Una piràmide de bidons i la posada en escena de danses catalanes tradicionals, contemporànies i urbanes prendran el protagonisme en un escenari que s’omplirà de fum i foc.