3i4 publica una antologia completa de la poesia de Vicent Andrés Estellés

El llibre ‘Una tendresa oculta’ aplega més de 200 poemes dividits en tres etapes creatives

Coberta d'Una tendresa oculta'

Coberta d'Una tendresa oculta' / imatge promocional

ACN

Just en el 31è aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924-1993), Edicions Tres i Quatre, de València, ha anunciat que publica ‘Una tendresa oculta (poemes escollits)’. L’editorial ha destacat que aquest llibre és l’antologia més completa que mai s’ha fet de poesia d’Estellés. Jaume Pérez-Montaner, que porta pràcticament mig segle estudiant el poeta de Burjassot, n’ha fet la selecció i la introducció. El llibre aplega més de 200 poemes dividits en tres etapes creatives.

A ‘Una tendresa oculta’ s’hi apleguen més de 200 poemes organitzats en tres grans blocs de manera cronològica que corresponen a tres etapes creatives del poeta, cadascuna travessada per una crisi vital o literària. “Aquestes crisis impliquen assoliments literaris que el poeta fa seus en el procés d’escriptura i superació; tres llargs i grans moments bastant definits en la seva creació en els quals el lirisme profund emergeix a partir de la confrontació entre la seguretat i la incertesa, l’espontaneïtat i la repetició, la immediatesa i la posteritat”. 

A través de les pàgines del llibre, Vicent Andrés Estellés es pot veure l’evolució literària de l’autor i apreciar-ne tota la varietat de registres, tota la capacitat expressiva i tota la potència poètica.

El llibre es tanca amb un epíleg d’Irene Mirai Jordi Oviedo, que són els curadors dels darrers volums de l’Obra completa revisada de Vicent Andrés Estellés, un projecte que està en marxa i del qual n’acaben d’aparèixer els volums 10 i 11. En aquest epíleg, Mira i Oviedo aborden la vigència d’Estellés com a poeta llegit en ple segle XXI. 

TEMES