Cantizano lidera els matins de TVE

El nou magazín matinal de La 1 la temporada 23/24 incorpora una bona llista de fitxatges i farà una moderna aposta pels youtubers

Miriam Moreno, Jaime Cantizano I Marc Santandreu, el trio presentador | LA 1

Miriam Moreno, Jaime Cantizano I Marc Santandreu, el trio presentador | LA 1 / ddg. barcelona

ddg. barcelona

Està sent un estiu de moviments a la graella i TVE en especial busca rejovenir-se i donar un aire fresc a la seva programació. És per això que la temporada 23/24 estrenarà el magazín matinal Mañaneros (el nom és prou clar), que substitueix Hablando Claro a partir del dilluns 4 de setembre a les 10.45 h.

Jaime Cantizano en serà el presentador. Tot i haver-se plantejat acabar l’etapa televisiva, el projecte el va engrescar i, després d’anys dedicat a la ràdio, fa aquest pas a la pantalla: «Va ser una sorpresa i una alegria immenses. M’agrada la fórmula del magazín i m’agraden els matins», va confessar en la presentació del programa l’últim dijous.

Aquell dia no estava sol, com tampoc ho estarà els matins. En un trio de presentadors, el flanquejaran el meteoròleg Marc Santandreu i la periodista Miriam Moreno, a més a més d’un ampli equip de reporters, tertulians i col·laboradors que ompliran les tres hores i quart que durarà Mañaneros.

Serà un espai molt obert, tractant temes d’actualitat política, del cor, i combinant cròniques socials amb l’entreteniment. Poca cosa més pot dir-se sobre els continguts, ja que el director Eduardo Blanco no va voler concretar detalls ni explicar l’ordre per evitar influir en la competència. Cantizano, això sí, va admetre que «totes les cadenes toquem més o menys els mateixos temes, però és fonamental el to amb què ho fas». Una altra pista va venir de la mà de Maribel Sánchez, directora de Magazins i Actualitat a TVE, que va destacar una estructura que serà «absolutament flexible» pel que al programa respecta.

Una de les qüestions de més interès els matins és la taula política, i, en aquest sentit, el director va dir que seria «una de les millors» de la televisió, i que es diferenciaria de la resta. Pel que fa als noms: Comentaristes com Javier Aroca, Pilar Velasco Antón Losada... expolítics com Carolina Bescana, Begoña Villacís o García Margallo, entre molts d’altres.