«Cuéntame» comença aquest dimecres el camí cap al final

TVE canvia el dia d’emissió de la sèrie, que era els dijous des dels seus inicis, per a la darrera tanda d’episodis, que va del 1994 fins al 2001

Redacció

TVE estrena dimecres la temporada final de Cuéntame cómo pasó. La longeva ficció posarà punt final a una trajectòria de 22 anys amb una darrera tanda d’episodis que abraçaran des del 1994 fins al 2001. La sèrie abandona els dijous a la nit, on s’ha emès des dels seus inicis, per ocupar per primera vegada l’horari estel·lar dels dimecres, fet que suposa un canvi històric en la seva estratègia d’emissió. Cadascun dels capítols se centra en un dels set personatges principals i es desenvolupa en un any diferent, segons ha detallat la televisió pública.

La revolució digital a les llars espanyoles amb l’arribada d’internet i dels mòbils, la sortida de la Moncloa de Felipe González i l’arribada de José María Aznar, l’assassinat de Miguel Ángel Blanco per ETA el 1997, l’efecte 2000 i l’atemptat contra les Torres Bessones són alguns dels esdeveniments històrics que tindran impacte a la vida dels Alcántara.

Al repartiment protagonista, compost per Imanol Arias, Ana Duato, María Galiana, Irene Visedo, Pablo Rivero, Carmen Climent, Ana Arias i Paloma Bloyd, se sumen a l’últim episodi Ricardo Gómez i Elena Rivera, absents des de la temporada 19, per posar punt final al cicle narratiu que ha reflectit la història social i els canvis culturals a Espanya del 1968 al 2001.

A més a més de la veu de Carlos Hipólito, en aquesta temporada també hi han participat William Miller, Carlos Serrano-Clark, Álvaro Díaz i Asier Valdestilla, juntament amb els veterans Manolo Cal, Silvia Espigado, Manuel Dios, Carmen Balagué, Jorge Basanta i Raquel Espada, entre d’altres.

Alguns dels actors capitulars que s’hi sumen són Carlos Santos, interpretant JR, un especialista de comunicació política; Ana Turpin, que exerceix a la ficció com a directora teatral; Alberto Castrillo-Ferrer, que és Lukas, un enòleg que cuida la vinya a Sagrillas, i Sofía Otero, que fa de filla de Toni.