El ‘reality’ de Netflix que recull l’esperit gamberro de «Sálvame»

Vuit dels principals excol·laboradors del desaparegut format de xafarderies arriben avui a la plataforma amb «¡Sálvese quien pueda!»

El cartell de Sálvese quien pueda

El cartell de Sálvese quien pueda / NETFLIX

Marisa de Diós

Quan fa uns mesos es va anunciar el tancament de Sálvame hi va haver un autèntic terratrèmol. No només perquè Telecinco liquidava un dels seus vaixells insígnia, que malgrat comptar amb molts detractors també havia marcat les sobretaules televisives espanyoles dels últims 14 anys, sinó perquè els seus col·laboradors van quedar força tocats. La majoria portaven des del principi al xou de Jorge Javier Vázquez i, com van fer broma fins i tot en el mateix programa, tenien una mica desfasat el seu currículum, ja que no l’havien necessitat durant força temps.

Però a vuit d’ells el disgust els va durar poc. El mateix dia que el programa produït per La Fábrica de la Tele s’acomiadava de l’audiència, anunciaven que no era el final definitiu. Netflix faria un reality amb Belén Esteban, Terelu Campos, Kiko Matamoros, Lydia Lozano, Chelo García Cortés, Víctor Sandoval, Kiko Hernández i María Patiño en el seu intent de reciclatge professional.

Es tracta de ¡Sálvese quien pueda!, que arriba avui a la plataforma amb el mateix esperit gamberro del programa de les xafarderies. Ara a la «princesa del poble» i companyia els toca sortir del seu ecosistema natural, el plató, i buscar-se la vida des de zero a Miami i a Ciutat de Mèxic. Perquè el reality de Netflix és bàsicament això, una «fuita de talents» de col·laboradors (o «panellistes», com els anomenen els hispans als Estats Units), com sarcàsticament defineix la Esteban aquesta aventura americana.

El reality té tots els ingredients que van enlairar el Sálvame original: xafarderies, rialles, plors, autoparòdies, amenaces d’abandó i, sobretot, acalorades baralles i discussions, que per això tots coneixen tan bé les debilitats i mancances dels seus companys. Però ara amb el xou a l’aire lliure i amb els col·laboradors com a autèntics protagonistes de la funció, sense gaires famosos pel mig. Encara que alguna sorpresa VIP aparegui a bord d’un iot.