Pedro Piqueras es retira a final d'any i el substituirà Carlos Franganillo

Entre el 2012 i el 2020, el periodista d'Albacete va conduir l'informatiu del vespre més vist amb una audiència de 2,6 milions d'espectadors

Pedro Piqueras ha exercit durant 17 anys de periodista a Mediaset

Pedro Piqueras ha exercit durant 17 anys de periodista a Mediaset / EPC

EFE

El periodista Carlos Franganillo (ara a TVE) s'incorporarà a Mediaset el mes de gener vinent per presentar l'edició de la nit dels informatius de Telecinco, i substituirà Pedro Piqueras, que a finals d'any es retirarà, als 68 anys, per decisió "pròpia, comunicada i consensuada fa mesos" amb la companyia.

Així ho han confirmat afonts de Mediaset Espanya, que han precisat en una nota de premsa que amb aquest fitxatge fan un pas més en el procés de reestructuració de la seva àrea d'Informatius que s'obrirà el proper mes de gener.

La proposta plantejada al periodista de TVE i les converses per ultimar l'acord per incorporar-lo han estat una de les primeres iniciatives dutes a terme pel nou director d'Informatius de Mediaset Espanya, Francisco Moreno, amb la col·laboració directa de Pedro Piqueras, segons precisa la cadena.

Franganillo agafarà el testimoni en l'horari de màxima audiència a Pedro Piqueras, un dels periodistes més reconeguts i estimats pels teleespectadors. El d'Albacete posarà fi a una llarga carrera professional, amb els últims 17 anys a Mediaset España.

Carlos Franganillo

Carlos Franganillo / TVE

Piqueras va ser nomenat director d'informatius el gener del 2006, quan va substituir Juan Pedro Valentín i, a més, des del 27 de febrer d'aquell mateix any va presentar l'informatiu de les 21. El 2009 va passar a presentar l'informatiu del migdia de la cadena juntament amb Sara Carbonero, per tornar al de la nit el setembre del 2010. Va liderar aquesta franja horària durant vuit anys, amb una audiència de 2,6 milions d'espectadors (sobre el 16% de quota de pantalla).

Va perdre aquest primer lloc el setembre del 2020, amb gairebé 1,8 milions d'espectadors (12,4% de quota de pantalla), a favor de Vicente Vallés, que condueix l'informatiu d'Antena 3, i va baixar al tercer lloc a partir de novembre del 2022, amb 1,3 milions d'espectadors (10,7 %), després de superar-lo l'informatiu de TVE, segons dades de Barlovento Comunicación.

Al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos premis, com el TP d'Or 1992 al millor informatiu diari; l'Antena d'Or (2008 i 2016); el Micròfon d'Or 2009; el premi taurí Baltasar Ibán 2011; l'Ondas al millor presentador 2013 -compartit amb El Gran Wyoming; el Premi Nacional de Periodisme Pedro Antonio d'Alarcón 2018, de Guadix i la Diputació de Granada, i el premi Fundació Guàrdia Civil 2017.

Franganillo, per la seva banda, és nascut el 1980 i llicenciat en Comunicació audiovisual per la Universitat Nebrija i en Periodisme per la Universitat CEU San Pablo. El 2008 va entrar a través d'oposicions a RTVE i al cap de poc temps es va incorporar a la redacció d'internacional, on va cobrir com a enviat especial diversos esdeveniments. El 2011 va començar a treballar com a corresponsal dels Serveis Informatius de TVE a Moscou; el 2014 va ocupar la corresponsalia a Washington i quatre anys després va tornar a Espanya per presentar la segona edició del Telediario. Des de llavors, també ha estat al capdavant d'especials informatius en diverses cites electorals nacionals i internacionals. Ha estat distingit amb importants guardons com un Premi Ondas, un Premi Iris de l'Acadèmia TV i el Premi del Club Internacional de Premsa al millor corresponsal, entre d'altres.