Igualada viu una diada de Sant Jordi amb rècord de parades a la plaça de Cal Font

Les parades han estat de les 9 del matí fins les 21h del vespre i la jornada ha comptat amb l’amenització de l’Agrupació Sardanista d’Igualada

Miti Vendrell

Aquest Sant Jordi Igualada ha comptat amb més parades que mai a la plaça de Cal Font. Entre llibreries, floristeries i associacions i entitats milers d’igualadins i igualadines han pogut gaudir de la diada catalana amb més d’una seixantena d’estands que durant tot el dia de diumenge han omplert el centre de la ciutat. Les parades han estat obertes al públic de 9 del matí a 9 del vespre. A més, els visitants destaquen que la diada hagi caigut en diumenge i poder gaudir sense limitacions, després de dos anys marcats per la pandèmia.

Una seixantena de comerços i entitats han exposat els seus productes i a la parada d’Òmnium Cultural, igual que a la resta del país, hi ha hagut activitats amb conta contes i un taller de roses. L’editor Javier Fernández, impulsor des de fa anys de la parada d’autors locals a la Diada de Sant Jordi d’Igualada, posa en valor aquesta activitat “després de sis anys ja s’ha consolidat com un aparador de les obres que fan escriptors i escriptores i il·lustradors i il·lustradores de la comarca”. Fernández, a més remarca que fruit d’aquestes trobades “ja han sorgit diversos treballs fruit de les sinergies que es provoquen en les trobades de cada any durant la festivitat de Sant Jordi”.

Al llarg de la vetllada, la plaça de Cal Font ha comptat amb l’amenització de l’Agrupació Sardanista d’Igualada que ha fet una ballada de Sardanes. També han aportat la seva participació el Cor d’Homes d’Igualada amb una cantada i s’ha celebrat una ballada de Swing.

A banda de les parades de llibres i roses també hi ha hagut estands dels mitjans de comunicació des d’on Ràdio Igualada i Canal Taronja han realitzat els seus programes especials de la Diada de Sant Jordi.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor, un any més, la diada de Sant Jordi que “és un dels moments més importants de la cultura del nostre país”. En el seu parlament durant la presentació de la programació de la diada ha remarcat que és un moment clau per donar suport als autors locals i a les llibreries i floristeries de la ciutat.