Neix Rmou, un projecte d’economia circular que connecta empreses i escoles

La iniciativa anoienca permetrà la reutilització d’excedents empresarials i s’hi han adherit 15 centres educatius

Cons de fils, un dels excedents que es poden aportar al projecte

Cons de fils, un dels excedents que es poden aportar al projecte / UEA

Redacció

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i la Fundació UEA, conjuntament amb un grup de docents, han treballat amb el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia (CRP) per dissenyar i posar en pràctica una acció que pugui aportar actuacions al que es proposa a l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per al desenvolupament sostenible.

Es tracta de la iniciativa Rmou, un projecte que permetrà la reutilització d’excedents de les empreses per a projectes de finalitat social i pedagògica, destinats als centres educatius i formatius de l’Anoia perquè donin una segona vida als materials, incorporant-los als seus treballs creatius, treballs manuals i activitats diverses. Un total de 15 centres educatius de la comarca s’han adherit al projecte.

El Rmou, sota el paraigua del CRP de l’Anoia, la UEAi la Fundació UEA, estarà vehiculat pel Mercat d’Intercanvi de la UEA, i així farà possible aquest projecte d’economia circular entre les empreses i els centres educatius i formatius de l’Anoia. La col·laboració d’empreses i centres contribuirà a la reducció de residus i a la reutilització.

Segons els seus impulsors, la iniciativa també permet promoure la creativitat amb economia circular i que escola i empresa estiguin connectats pel clima, i esdevinguin actors clau per avançar cap a un món més sostenible.

Les empreses poden fer les aportacions al Rmou a www.economiacircular.uea.cat/mercat-dintercanvi. Alhora, el sistema els permetrà tenir traçabilitat dels materials lliurats i fer seguiment dels projectes i activitats en què els centres hagin incorporat els materials cedits per a finalitats pedagògiques i educatives.

Es pot lliurar material divers: bosses, mostraris (tèxtil, confecció, arts gràfiques...), robes, retalls, estovalles, fils, botons, cintes, cordons, cremalleres, bobines, ‘rollups’ desactualitzats, catàlegs, pancartes, pintures, pots i recipients de plàstic, filferros, cargols, claus, motlles, piquetes, espirals d’enquadernació, clips, vinils, CD...