CCOO, CGT i la Intersindical es tanquen a la seu de Barcelona per reivindicar millores salarials

Els tres sindicats denuncien que la presidenta, Núria Marín, ha "menystingut" la negociació col·lectiva

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en la presentació de les obres del Portal Sud de Sabadell

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en la presentació de les obres del Portal Sud de Sabadell / Albert Segura

ACN

Els sindicats CCOO, CGT i la Intersindical de la Diputació de Barcelona han iniciat aquest dijous al matí una tancada a la seu de Can Serra per reivindicar millores salarials per als col·lectius amb pitjors condicions. Les tres organitzacions han denunciat que la presidenta de l'ens, Núria Marín, ha "menystingut" la negociació col·lectiva "posant en joc" els salaris de 800 treballadors. Segons ha explicat CCOO en un comunicat, just abans de l'inici del ple de l'abril, es va descartar incloure a l'ordre del dia aquesta qüestió després de dotze mesos de negociació col·lectiva. Arran d'aquest fet, els representants dels treballadors van decidir organitzar diverses mobilitzacions com la tancada iniciada aquest matí.

Els sindicats, que han fet una crida als treballadors a sumar-se a la protesta, han deixat clar que no es pensen moure de la seu de la Diputació fins que l'equip de govern no accedeixi a trobar una sortida al conflicte. En concret, han assenyalat la presidenta de la Diputació i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l'alcalde de Viladecans i president de l'Àrea de Recursos Humans, Carles Ruiz; i l'alcalde de Badalona i diputat de Recursos Humans, Rubén Guijarro.

Els representants sindicats també han instat els grups polítics a estar "a l'alçada de les circumstàncies" i es comprometin amb la plantilla.

Per la seva banda, fonts de la Diputació de Barcelona han assegurat que el president de l'Àrea de Recursos Humans, Carles Ruiz, es reunirà amb els sindicats i que la voluntat és incloure aquesta qüestió en el pròxim ple, que serà el primer després de les eleccions municipals.

Segons han argumentat, hi ha consens entre tots els partits polítics per incloure aquest punt de l'ordre del dia i el que va fer que es retirés a última hora era un informe desfavorable d'Intervenció. "Aprovar aquest tipus d'expedients amb informes desfavorables no és correcte", afegeixen. Ara, s'introduiran canvis perquè l'informe sigui favorable i la previsió que és que la mesura tiri endavant ja que aquesta és la voluntat de l'equip de govern i no hi ha "discrepàncies de fons" entre les formacions.