Vols ser part de la revolució energètica? Converteix-te en inversor del projecte solar PSFV Torregassa al Solsonès

Els habitants de 15 municipis del Solsonès poden invertir en aquest parc solar, que s’ubicarà a Olius i evitarà l’abocament de 14.870 tones de CO2 a l’any

El parc solar s'ubicarà a Olius

El parc solar s'ubicarà a Olius / Freepik

Álex Soler

La creació d’una infraestructura de generació d’energies renovables és un dels punts clau en qualsevol estratègia de descarbonització. A partir de les renovables, podrem contribuir no només a millorar la qualitat de l’aire i a cuidar el planeta, sinó també a deixar un món millor a les generacions del futur. La participació ciutadana esdevé vital per aconseguir l’objectiu i les seves possibilitats van molt més enllà del reciclatge i les pràctiques per no malgastar l’aigua, ja que han sorgit noves formes de recolzar grans projectes que, com el PSFV Torregassa, son cabdals per superar la crisis climàtica.

Aquest projecte solar, promogut per Forestalia i SPV Energía Inagotable de Apus, S.L, s’ubicarà al municipi d’Olius i suposarà una inversió total de 18,4 milions d’euros. Segons les xifres oficials, aquesta infraestructura sumarà 29,99 MWp d’energia elèctrica al any i estalviarà l’abocament de 14.870 tones de CO2 anuals a l’atmosfera. A més, contribuirà al desenvolupament energètic i econòmic del territori.

Participació ciutadana

D’acord amb la normativa vigent, el 20% ha d’arribar a través de la participació ciutadana, per la qual cosa els promotors s’han posat en contacte amb la plataforma de finançament Fundeen, que facilitarà que, qualsevol persona de la comarca que ho vulgui, pugui invertir en el parc solar.

En aquest sentit, els habitants de 15 municipis del Solsonès podran aportar fins a 2,76 milions d’euros en inversions que hauran de tenir una quantitat mínima de 500 euros i un import màxim de 276.897 euros. Aquesta inversió tindrà la forma d’un préstec de tipus subordinat de, com a màxim, 15 anys amb un tipus d’interès variable de l’Euribor més un 3% o 4%. L’inici previst de les obres és l’últim trimestre 2024, pel que esdevé una inversió segura amb mirada a llarg termini.

Els interessats podran conèixer tots els detalls i dades del projecte el 20 de juliol a les 17.00 hores de la tarda a la Sala d’Actes Casa del Poble a Olius. En aquest esdeveniment s’esvairan tots els dubtes sobre el projecte i es detallarà la inversió i les seves característiques.