Serra Claret tanca la botiga del Born i concentra la seva activitat a la de Guimerà

El cèntric carrer manresà acumula el tancament d’un altre comerç històric  

Botiga Serra Claret al carrer del Born de Manresa, ahir

Botiga Serra Claret al carrer del Born de Manresa, ahir / Mireia Arso

G.P.

El negoci de roba Serra Claret abaixarà la persiana de la botiga del carrer del Born i concentrarà tota la seva activitat a la d’Àngel Guimerà a Manresa. Així, un dels carrers que històricament han estat el nucli dur del comerç de la ciutat suma un nou tancament d’un establiment, en aquest cas amb 90 anys de presència. Fa més d’una dècada que l’històric eix comercial acumula un degoteig de tancaments que estan canviant la fisonomia del centre de Manresa. 

La decisió de tancar definitivament el local del carrer Born, que va obrir Josep Serra Claret com a sastreria l’any 1933, té el punt de partida en «l'obertura de la nova localització a Barcelona el 2010 i l'arribada de les vendes online, que en breu estaran disponibles a la nostra pàgina web», ha explicat a aquest diari Judith Serra, tercera generació al capdavant del negoci juntament amb la seva germana Cristina, dona de l’entrenador de futbol santpedorenc Pep Guardiola.

El futur tancament comportarà el trasllat a l’establiment del carrer Guimerà, on s’estan fent millores per tal de concentrar la venda tant de roba d’home com de dona, i que es va obrir el 2001. Abans, l’empresa havia tingut un segon establiment a les desaparegudes galeries de l’Olímpia i també a la Plana de l’Om. «Els temps canvien però l'esperit de l'avi Serra Claret segueix guiant-nos», assegura Judith Serra. El trasllat és previst que es dugui a terme durant la primera quinzena de setembre.

Josep Serra Claret va arrencar el negoci com a sastreria i el seu fill, Josep Maria Serra, el va continuar i hi va anar incorporant firmes de moda nacionals i internacionals de prêt-à-porter masculí. Posteriorment, un cop casat amb Montserrat Selvas Tarrés, ella hi va aportar marques de roba de vestir femenines de prestigi internacional. 

Un cop consolidat el negoci, la tercera generació no només l’ha mantingut «sinó que també hem ampliat horitzons amb l’obertura de botiga a Barcelona en una de les àrees més emblemàtiques de la ciutat, com és el carrer Provença, al costat de La Pedrera», diu Judith Serra.