Un centenar de persones celebren els cinc anys de l’ACEB Suma al Museu del Ciment

La comissió de dones empresàries i directives del Berguedà ha arribat a més de 200 alumnes de primària i ha donat visibilitat a una vintena d'empresàries, entre d'altres accions

Un moment de la celebració del cinquè aniversari de la comissió

Un moment de la celebració del cinquè aniversari de la comissió / ACEB

Redacció

L’ACEB Suma va celebrar dijous el seu cinquè any de vida en un acte al Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug amb la presència d’un centenar de persones del teixit empresarial, polític i social de la Catalunya Central. La comissió de dones empresàries i directives del Berguedà donava així l’oportunitat als assistents de descobrir un dels conjunts fabrils més destacats de la industrialització catalana.

Un moment de l'acte d'aniversari al Museu del Ciment

Un moment de l'acte d'aniversari al Museu del Ciment / ACEB

La part central de l’acte va situar els assistents a l’entorn industrial de l’antiga fàbrica de ciment i a continuació es va projectar el curtmetratge de Pixar “Pourl” per exemplificar la discriminació de gènere, la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral. En el torn dels parlaments, Marta Prat, de la comissió ACEB Suma, va fer referència a l’activitat generada en els darrers cinc anys: l’entitat ha arribat a més de 200 alumnes de cinquè i sisè de primària d’una dotzena d’escoles del Berguedà, ha donat visibilitat a una vintena de dones empresàries a través d’entrevistes trimestrals, s’ha impulsat una escola de formació en clau de gènere juntament amb el Consell Comarcal del Berguedà de la qual aquest 2023 se celebra la segona edició, i s’ha creat xarxa amb entitats de dones empresàries del territori, com UEA Inquieta i Dones d’Empresa Garraf-Penedès. A més s’ha iniciat un nou projecte també amb els instituts.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, va agrair la presència als assistents i als col·laboradors de l’acte. Serarols va destacar la tasca realitzada per la comissió durant aquests cinc anys i va esperonar-la a continuar treballant, posant en valor la tasca d’acostament que es fa les escoles i als instituts.

La vetllada va finalitzar amb una visita teatralitzada per les instal·lacions del museu per acabar amb un sopar-networking amb música en directe amb Cavaliere Duo Marc Riera i Oriol Codina, que van interpretar jazz i swing dels anys 20, 30 i 40.

L'acte va comptar amb la col·laboració del Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, l'Ajuntament de Castellar de n'Hug, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Departament d'Empresa de la Generalitat i Catalunya Emprèn i l'Institut Català de les Dones.