La manresana Tous participa en la trobada Crafts2B d’intercanvi de coneixement entre el sector empresarial i l’artesanal

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda impulsa la iniciativa per generar oportunitats de negoci i ampliar el mercat del sector artesanal català

L’objectiu és fomentar la cocreació entre professionals del sector artesà i empreses innovadores susceptibles d’incorporar l’artesania en la seva proposta de valor

Rosa Tous, vicepresidenta corporativa i Reach and Relevance Officer de Tous

Rosa Tous, vicepresidenta corporativa i Reach and Relevance Officer de Tous / Arxiu particular

Redacció

La marca manresana de joieria i moda Tous és una de les empreses que han participat en la primera trobada empresarial Crafts2B, que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball. Es tracta d’una nova plataforma de networking comercial per connectar l’oferta amb la demanda, generar sinergies i intercanviar coneixement entre el sector empresarial i artesanal.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, juntament amb la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, ha inaugurat aquest dimarts a l’espai Roca Barcelona Gallery la jornada pilot de la iniciativa, que vol esdevenir una plataforma per connectar oferta i demanda, i fomentar la cocreació entre empreses innovadores i alta artesania. L’objectiu és l’intercanvi de coneixement entre professionals i empreses del sector artesà i d’altres empreses innovadores susceptibles d’incorporar l’artesania en la seva proposta de valor.

L’objectiu és que Crafts2B es converteixi en «un espai de comunicació i intercanvi de coneixement», expliquen els seus impulsors. Amb aquesta finalitat, la jornada s’ha estructurat amb diferents espais de networking segons els interessos comercials, sectors empresarials i oficis per tal d’establir contactes entre les empreses participants.

Així, Rosa Tous, vicepresidenta corporativa i Reach and Relevance Officer de Tous, ha participat en una de les dues taules rodones organitzades, «Factors per a la introducció de l'alta artesania en l'ecosistema empresarial i industrial», juntament amb representants de les empreses Lladró, Castañer i Hispano Suiza.

La jornada pilot de “Crafts2B. Innovation Business Crafts" ha reunit més d’una vintena d’empreses artesanes de diferents disciplines i dimensió empresarial, així com gairebé vint empreses catalanes que destaquen per la seva col·laboració amb l’artesania procedents de diferents sectors d’activitat econòmica: de l’àmbit de la moda i complements, del sector del moble, el tecnològic, nàutic, de l’automoció, el paisatgisme o l’interiorisme. També han assistit a la trobada, que ha inclòs una exposició de casos d’èxit i sessions de ‘networking’, representants d’entitats i prescriptors vinculats a l’artesania des d’àmbits com la formació i l’educació o del foment empresarial.

Les empreses i professionals del sector artesà que han participat són: Luesma&Vega, Cumella, Trinidad Contreras, VSB Barcelona, Cerabella, Font Design Group, ELIURPI, Nquart, Félix Lozal, Mosaics Martí, Taller Mosaics Artístics, Estudi Ribaudí, Museu Molí Paperer, Grangel Produccions, BCN3D, ALTED, Tresserra Collection, Concha Blanch, Rosa Cortiella, Hachazuela, Nutopia i 40 Plumas.

A més de Tous, les empreses participants a la jornada han estat Bagués Masriera, Roca, Hispano Suiza, Lladró, Castañer, Munich, Sastreria Gimeno Chollet, Cluster Leather, Noumena Group, Marina Barcelona 92, Kave Home, Sullà Studio, Nani Marquina, Aina Barcelona, Petit Comité, Joidart i Blanca Jewels.