La "targeta" de moda que molts porten a la cartera i que pot suposar una multa de fins a 30.000 euros

La Llei de Seguretat Ciutadana ho considera infracció greu i així ho ha advertit a la Guàrdia Civil

Compte amb les "targetes" que portes a la cartera

Compte amb les "targetes" que portes a la cartera / PIXABAY

Normalment, quan sortim de casa sempre duem a sobre: la cartera, el mòbil i les claus. Si sortim sense aquests tres objectes, compte! Si ens surt un imprevist, no podrem pagar, si ens truquen o envien un WhatsApp no estarem disponibles i la lògica de la clau és evident.

Què portem a la cartera

El DNI, el carnet de conduir, la targeta de dèbit o crèdit, el bo transport, diners en efectiu i, altres targetes o carnets que, per a nosaltres siguin importants: descomptes o fidelitzacions. Però, sabies que, no totes les targetes són legals? Et desvelem quina targeta està prohibida portar a sobre i si t'enxampen et poden posar una multa de fins a 30.000 euros.

La navalla en forma de targeta

La Guàrdia Civil està explicant a través de les xarxes socials que, s'han trobat amb aquest tipus de "targetes" camuflades dins la cartera. Això, realment no són targetes, tot i tenir la forma. Són navalles plegables en forma de targeta, les quals estan vetades per l'article 36.10 de la Llei de Seguretat Ciutadana.

En cas que, et trobin amb aquesta "targeta" la multa pot ascendir de 601 euros fins a 30.000

La "targeta" que et pot provocar una sanció de 30.000 euros

La "targeta" que et pot provocar una sanció de 30.000 euros / GUÀRDIA CIVIL

Aquesta novetat de "targeta", cada vegada està més de moda perquè es pot camuflar i utilitzar en un moment donat, sense que sospitin de nosaltres. Aquesta "targeta" és una arma blanca camuflada i això suposa un perill real per la ciutadania. Així doncs, si en portes una a la cartera, compte, perquè en qualsevol registre, te la poden treure i multar.

Estar permès tenir navalles homologades, però tot i això, els agents ens les poden treure si ho creuen pertinent per la seguretat ciutadana, ja que veuen un perill en elles.