La Guàrdia Civil deté a Sant Joan de Vilatorrada el "captador" d'una banda d'estafadors

Amb la del bagenc, el cos policial ha fet cinc detencions a les províncies de Toledo, València, Madrid i Barcelona

Un agent de la guàrdia civil

Un agent de la guàrdia civil / Arxiu

Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones en la desarticulació d'una banda criminal dedicada, suposadament, a estafar i a blanquejar capitals, arran d'una denúncia interposada per una víctima a les dependències de Culleredo (La Corunya). Els cinc capturats eren de les províncies de Toledo, València, Barcelona i Madrid, però el presumpte captador de la banda resideix a Sant Joan de Vilatorrada. A tots ells se'ls atribueixen delictes de pertinença a grup criminal, estafa, blanqueig de capitals, intrusió informàtica i falsedat documental.

Es tracta de l'Operació Gatolu, iniciada després que una víctima comuniqués a la Guàrdia Civil de Culleredo que havia rebut un suposat SMS del seu banc indicant-li la urgència d'accedir a la banca electrònica a través d'un enllaç. En accedir a aquesta petició, les seves claus van quedar a la mercè dels presumptes estafadors.

Així, van poder accedir al seu compte sense autorització i van fer una retirada de 4.000 euros. A més, la víctima va observar multitud de moviments no autoritzats entre comptes i targetes bancàries de les quals n'era titular o autoritzada. També va percebre una transferència procedent d'una altra estafa denunciada a Pontevedra.

La Guàrdia Civil va iniciar una investigació per constatar la veracitat dels fets i localitzar l'autor o autors. En el transcurs de les indagacions, els efectius van aconseguir identificar i aturar els presumptes responsables a les províncies de Toledo, València, Barcelona i Madrid. Tot i això, l'operació continua oberta per trobar i aturar altres suposats membres del grup, sobre el qual s'ha dictat una ordre judicial de recerca i detenció.