Una quinzena de productores de la Catalunya central, distingides per la Diputació de Barcelona

L'ens provincial homenatja 57 dones de la Xarxa Productes de la Terra

Varietats com el pèsol negre del Berguedà, els tomàquets del Bages i el cigronet de l’Anoia destaquen per les seves característiques úniques i l’arrelament en un territori concret

Les distincions s’han lliurat en el marc del Gastronomic Forum Barcelona

Les dones de la Xarxa Productes de la Terra homenatjades

Les dones de la Xarxa Productes de la Terra homenatjades / Diputació de Barcelona

Redacció

La Diputació de Barcelona ha homenatjat aquest dimarts 57 dones empresàries (pageses, ramaderes, elaboradores...) de la Xarxa de Productes de la Terra, quinze de les quals de la Catalunya Central, pel seu talent, esforç i compromís en la conservació del patrimoni agroalimentari local. Totes treballen amb algun dels 55 productes singulars de la província. Es tracta de varietats que tenen unes característiques pròpies i excepcionals sovint arrelades en una comarca o territori molt concret, com ara els tomàquets del Bages, el pèsol negre del Berguedà i el cigronet de l’Anoia, entre d’altres.

De les comarques de la Catalunya central han rebut la distinció Mercè Sangüesa, de Celler Pla de Morei, de la Torre de Claramunt; Montserrat Soler, de Can Pujolet, de Marganell; Gemma Solà, de Cal Climent, de Manresa; Alba Casasayes, de les Arnaules, de Viladordis; Maria Àngels Rial, d’Oli Migjorn, de Valls de Torroella; Marta Pujadó, de Celler Grau i Grau, de Maians; Anna Berenguer, d’Àrtium, d’Artés; Maria Costa, de l’Escairador, de Berga; Maria Àngels Boixadera, de Peu de Roques, de l’Espunyola; Rosa i Maria Àngels Casabella, de Casabella Natura, d’Olvan; Anna Surroca, de Magadins, del Moianès; Imma Costa, de Mas Terricabras, d’Oristà; Carme Salada, de Can Salada, de Santa Eulàlia de Puig-Oriol, i Maria Rosa Soler, d’El Taulell del Soler, de Prats de Lluçanès. 

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha lliurat les distincions en el marc del Gastronomic Forum Barcelona, en què aquests dies participen diverses empreses de la Xarxa de Productes Terra.

La Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. La Xarxa ofereix les empreses que en són membres formació i assessorament en l’àmbit de la gestió empresarial, processos productius, comercialització i distribució i experiència turística.