El Parlament aprova una partida de 280.000 euros per al Centre de Formació Pràctica

La resolució, impulsada per En Comú Podem, obté el suport de tots els grups menys de Vox

Els diputats Joan Carles Gallego i Jessica Albiach, en una visita al centre manresà

Els diputats Joan Carles Gallego i Jessica Albiach, en una visita al centre manresà / En Comú Podem

Redacció

El Parlament de Catalunya ha aprovat una partida extraordinària de 280.000 euros per contribuir al finançament del projecte d’ampliació del centre de Formació Pràctica de Manresa, que la setmana passada va inaugurar oficialment el renovat equipament. La dotació també preveu estabilitzar l’oferta formativa anual del centre. La proposta s'ha debatut aquest dijous a la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament, on ha estat defensada pel diputat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego.

L’acord contempla que per al finançament de l'ampliació es buscarà "la fórmula jurídica més adient que permeti incloure aquest finançament, bé dins dels programes de formació contínua del Departament d’Empresa i Treball, o bé través d'altres fórmules específiques de finançament, que permetin l'ampliació del centre i l'acord plurianual per estabilitzar i garantir l'oferta formativa".

Fonts de Manresa En Comú Podem, impulsors de la proposta, expressen la seva satisfacció, ja que amb aquest suport "es reforçarà i es donarà estabilitat al CFP, que és un instrument

estratègic per a les empreses, però també i molt especialment per a la formació dels treballadors i treballadores de la indústria a Manresa i la Catalunya Central”.