L'Ajuntament de Manresa atorga el segell de qualitat a 14 restaurants

El distintiu pretén impulsar l’excel·lència sanitària al sector

L’acte de lliurament s’ha fet al Casino i ha comptat amb un col·loqui dels restauradors Ada Parellada i Nani Sala.

Fotografia de grup dels restaurants premiats, amb Nani Sala i Ada Parellada

Fotografia de grup dels restaurants premiats, amb Nani Sala i Ada Parellada / Carles Blaya

Carles Blaya

Carles Blaya

L’Ajuntament de Manresa ha lliurat aquest dilluns el Segell de Qualitat Sanitària en Seguretat Alimentària a 14 restaurants de la ciutat. Es tracta d’un distintiu municipal que s’atorga als establiments de restauració que destaquen per l’alt compliment en les normes i mesures de seguretat alimentària.

 El projecte es va posar en marxa l’any passat, quan es van reconèixer 11 restaurants. El segell té validesa d’un any i s’ha de renovar. L’objectiu municipal és arribar a la totalitat de restaurants de la ciutat, i properament iniciarà una campanya de promoció per donar a conèixer el projecte.

Gustatio, Creperie Bretonne, Porta Ferro, Gretta Gogo, Laida Restaurant, El Cau de l’Ateneu, La Taverna d’en Mallol, Miami, Las Vegas, La Pineda, Canonge, El Traster, Circus i Joviat són els establiments que enguany han rebut la distinció, en un acte que s'ha celebrat al Casino i que han presidit el regidor d’Esports i Salut, Anjo Valentí, i el coordinador de l’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Oriol Fernández. Durant l’acte també ha tingut lloc una conversa sobre la seguretat alimentària als establiments de restauració entre la cuinera Ada Parellada i el restaurador bagenc Nani Sala, així com una acció artística a càrrec de l'osonenc Toni Ortiz.

Parellada i Sala han coincidit durant la conversa en la necessitat de convertir la rutina de la neteja en una part essencial de la feina a la cuina. Parellada ha explicat que el seu pare li va transmetre la idea que «el 50% de la feina de la cuina és neteja i l’altre 50%, fogons», un percentatge que Santi Santamaria, ha dit la cuinera, elevava fins al 60% en el cas de la neteja.

Al Segell de Qualitat Sanitària en Seguretat Alimentària de Manresa valora aspectes com la neteja de la cuina, del magatzem, de la barra, dels vestuaris, de la zona de recepció de mercaderies, de les càmeres de refrigeració i dels congeladors. També es puntuen aspectes com les temperatures, la preparació d’aliments, la descongelació, la desinfecció de vegetals, els processos d’autocontrol i els coneixements del personal. En el procés d’obtenció del distintiu, l’Ajuntament de Manresa ofereix una formació gratuïta per ajudar els restaurants a corregir les deficiències detectades.

El certificat està impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Gremi d’Hoteleria i de Turisme del Bages, la UBIC, la Cambra, de Comerç, PIMEC i Bages Impuls, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te per seguir llegint