Mor l'expresident de Telefónica César Alierta als 78 anys

L'empresari va liderar la multinacional durant més de quinze anys

El president executiu de Telefónica, César Alierta, en una imatge d'arxiu del febrer del 2015

El president executiu de Telefónica, César Alierta, en una imatge d'arxiu del febrer del 2015 / Jordi Bataller / Arxiu ACN

ACN

L'expresident de Telefónica César Alierta ha mort aquest dimecres als 78 anys, segons ha confirmat la companyia de telecomunicacions. "Amb el cor ple de tristesa, expressem el nostre més sentit condol a la família i amics de l'estimat expresident de Telefónica, César Alierta. Sempre recordarem amb enorme gratitud i afecte la seva immensa obra a Telefónica", ha escrit la multinacional a X. Alierta va ser el màxim responsable de la companyia telefònica durant 16 anys, fins al 2016, quan va abandonar la primera línia i el va substituir l'actual president, José María Álvarez-Pallete. Un any més tard, l'expresident de Telefònica va abandonar definitivament el consell d'administració de l'empresa.

Abans de la seva etapa a Telefónica, on va liderar el procés de privatització de la companyia a partir de l'any 2000, va ser president de Tabacalera, que es va convertir en Altadis després de la fusió amb la francesa Seita.

Llicenciat en Dret i màster en Administració d'Empreses per la Universitat de Columbia de Nova York, Alierta també va ser director general de l'àrea de mercat de Capitals del Banco Urquijo entre 1970 i 1985, fins que va fundar la societat Beta Capital.