Una marca de moda denuncia Shein per copiar una de les seves icòniques bosses d'espatlla

La japonesa Uniqlo ha presentat una demanda a tres dels operadors de la marca xinesa

La mini bossa d'espatlla venuda per Shein

La mini bossa d'espatlla venuda per Shein

EP

Fast Retailing, de la marca de moda japonesa Uniqlo, ha presentat una demanda contra Roadget Business, Fashion Choice i Shein Japan, operadors de la marca minorista Shein, a les quals acusa de la presumpta còpia de la forma de la mini bossa d'espatlla rodona que ven l'empresa.

La denúncia contra les tres empreses, presentada el 28 de desembre de 2023 al Tribunal de Districte de Tòquio, exigeix "el cessament immediat de les vendes dels productes d'imitació i una compensació pels danys patits per l'empresa com a resultat d'aquestes vendes".

Uniqlo, que opera 2.491 botigues en 26 mercats de tot el món, va presentar aquesta queixa en considerar que la forma dels productes d'imitació venuts per Shein "s'assembla molt a la del seu propi producte", i la seva venda "soscava significativament" la confiança del client en la qualitat de la marca Uniqlo i els seus productes.

Així mateix, Fast Retailing ha subratllat la seva postura decidida contra qualsevol acte que infringeixi la seva propietat intel·lectual, advertint que prendrà les mesures adequades en resposta, incloses accions legals.