Grífols denuncia als Estats Units el fons d'inversió Gotham City per "danys financers i reputacionals"

La farmacèutica denuncia "falsedats" en l'informe que li va provocar pèrdues milionàries en borsa

Detall de l'estand de Grífols al congrés Biospain que se celebra a Barcelona fins dijous

Detall de l'estand de Grífols al congrés Biospain que se celebra a Barcelona fins dijous / Aina Martí

ACN

La multinacional farmacèutica catalana Grífols ha interposat una demanda contra el fons d'inversió nord-americà Gotham City davant del Tribunal del Districte Sud de Nova York per sol·licitar el "rescabalament pels danys financers i reputacionals" que li va causar l'informe segons el qual maquillava els comptes per amagar el deute real.

La denúncia al·lega que el fons d'inversió va obtenir una posició en curt "considerable" a Grífol abans de publicar i distribuir l'informe esmentat. Un informe que, a parer de la farmacèutica, contenia "falsedats" sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat de Grífols. La publicació va causar pèrdues milionàries en les accions de la companyia, que van caure més d'un 30%.

A la comunicació sobre la demanda que Grífols ha presentat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) s'especifica que la societat sol·licita a la denúncia que s'apliquin mesures cautelars perquè els demandants es retractin i no persisteixen en les actuacions, alhora que sol·liciten el rescabalament econòmic. També sol·liciten que els demandats siguin considerats plenament responsables pel comportament "il·lícit" al·legat a la demanda.