L'episodi de fred deixa una mínima de -12,7 a Das i de -9,6 a Guixers i Puigcerdà

Alerta de neu a la Catalunya central entre dimecres i dijous

Una persona es posa la caputxa per refugiar-se del fred

Una persona es posa la caputxa per refugiar-se del fred / EPC

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

La baixada de les temperatures pronosticada pel Servei Meteorològic de Catalunya s'ha notat aquesta matinada de dimarts a les comarques de cobertura d'aquest diari. Durant les darreres hores, el fred ha deixat mínimes que s'han desplomat fins als -12,7 graus a Das (Cerdanya). Tanquen les primeres posicions del rànquing de les temperatures més baixes Guixers (Solsonès), i Puigcerdà (Cerdanya), on els termòmetres han arribat als -9,6 graus.

Das s'ha convertit en el tercer indret més fred de les darreres hores a Catalunya (-12,7 graus), seguit de Guixers (9,6) i Puigcerdà (9,6), en cinquena i sisena posició en el rànquing global, on s'inclouen les estacions d'alta muntanya. Entre els punts on les temperatures han assolit valors més baixos, també hi destaquen Guardiola de Berguedà (-9 graus) i Castellar de n'Hug (Berguedà) (-7,2).

El fred també desplomat els valors al Bages, s'han assolit els -4,9 a Cardona i Artés i els -4,3 graus a Sant Salvador de Guardiola. A banda del registre de Guixers, al Solsonès també ha notat les temperatures més gèlides en altres punts com Solsona, on la mínima s'ha situat en els -4.

El fred també s'ha notat, encara que d'una forma menys intensa, en altres punts com l'Anoia, on la mínima s'ha registrat a Òdena, amb -2,3 graus. Paral·lelament, entre els valors més destacats, tot i que amb registres notablement inferiors als del nord de la comarca, al Berguedà els termòmetres han marcat mínimes de -2,7 a la Quar i -0,7 al Santuari de Queralt.

Avís de neu

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha alertat d'un possible episodi de neu a Catalunya entre dimecres i dijous, que podria superar els cinc centímetres de neu a cotes de 800 metres. Segons ha informat el Meteocat, totes les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7, a excepció de la Cerdanya, es troben en avís de nevada.

Tot i que la cota de neu se situarà al voltant dels 800 metres, al llarg de la tarda baixarà progressivament fins a situar-se a prop dels 600 metres. Així mateix, Meteocat preveu que l'episodi s'estengui al llarg de dijous, on la neu podria afectar fins i tot cotes més baixes de l'oest de Catalunya.

A més, en plena sequera a Catalunya s'esperen precipitacions notables a partir de dimecres a la meitat est del territori que s'aniran estenent cap al litoral i prelitoral amb el pas de les hores, si bé la intensitat i quantitat serà moderada.