Montero diu a Junts que la negociació s'ha d'emmarcar "en el marc constitucional"

La ministra d'Hisenda defensa que "guanya les eleccions qui és capaç de conformar govern" i confia en el "diàleg"

390409fe c026 45f1 b750 2d9bb4c565f1 (1)La vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, a un acte a Punta Umbría

390409fe c026 45f1 b750 2d9bb4c565f1 (1)La vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, a un acte a Punta Umbría / ACN

ACN

La ministra d'Hisenda i número dos del PSOE, María Jesús Montero, ha recordat a Junts que els "límits del PSOE" en la negociació de la investidura són "els que sempre ha tingut". Sobre l'exigència de JxCat d'abordar l'amnistia i l'autodeterminació, Montero ha apuntat que els socialistes "sempre han estat molt clars" respecte d'això perquè són un "partit constitucionalista". "Això significa que qualsevol qüestió que abordem ha d'estar estrictament en aquest marc constitucional. Fer altres plantejaments és allunyar-se de la realitat que el PSOE representa", ha advertit en una entrevista aquest dimarts al matí a la Cadena SER. Tanmateix, la ministra d'Hisenda ha confiat en la seva capacitat "d'arbitrar acords" a través del "diàleg".

"Som els que millor hem entès sempre el missatge de les urnes i hem estat capaços d'arbitrar consensos que beneficien la majoria dels ciutadans, que impulsen la convivència en el nostre país i permeten la consolidació dels valors democràtics", ha subratllat.

Segons Montero, amb la victòria del PSC, Catalunya "s'ha expressat amb molta contundència en l'aposta per la via del diàleg, de la unitat i de continuar convertint Catalunya en el motor d'Espanya que sempre ha sigut".

"Guanya qui governa"

Sobre la petició del PP de deixar governar la força més votada, Montero ha replicat que "guanya les eleccions qui és capaç de conformar govern". "El PP sap que no pot garantir la governabilitat d'aquest país", ha dit la número dos dels socialistes, que ha celebrat que la ciutadania ha dit 'no' a un govern PP-Vox i ha "aturat l'avenç de la dreta i la ultradreta".

"Crec que és molt important fer valdre la remuntada del PSOE després de tantes enquestes interessades, o no, que marcaven la victòria absolutíssima de PP i Vox", ha remarcat. Montero ha dit que ara cal donar-se temps i anar pas a pas amb la constitució de les Corts com a primer pas i ha afirmat que cal treballar amb "discreció".