Valuós empat 'in extremis' del Manresa (1-1)

Una canonada de Marc Martínez (min 96) va permetre els blanc-i-vermells igualar contra el fins ara colíder RCD Espanyol B

El navarclí Marc Martínez engalta la gardela que esdevindria el gol de l'empat blanc-i-vermell

El navarclí Marc Martínez engalta la gardela que esdevindria el gol de l'empat blanc-i-vermell / OSCAR BAYONA

El CE Manresa va tallar de soca-rel la insòlita ratxa de dues derrotes consecutives encaixades pels blanc-i-vermells aquest desembre. Transcorria el minut 95 i 53 segons del segon període quan una mortífera canonada des de la frontal de l’àrea de penal del mig centre Marc Martínez va propiciar la igualada manresana contra els fins ara colíder RCD Espanyol B (1 a 1). El CE Manresa tanca el primer quadrimestre de la lliga com a cinquè classificat (26 punts) i assentat a les posicions que faciliten l’accés als play-offs d’ascens.

La decisió del central Moha i del mitja punta Pau Darbra de posar-se a disposició del tècnic Ferran Costa tot i no haver-se recuperat plenament de les seves respectives lesions va reduir a cinc les baixes amb què els blanc-i-vermells van afrontar el duel (Salva, Joan Castanyer, Uri Pérez, Marc Cuello i Noah, aquest darrer per sanció). Excepcionalment, els manresans van cedir la possessió de la pilota al seu oponent i van parapetar-se a la seva parcel·la defensiva (5-3-2). Aquesta opció tàctica tenia dos objectius que es van acomplir: neutralitzar les accions combinatives per l’interior dels mitja puntes blanc-i-blaus i deixar a l’equip de Luis Blanco sense la possibilitat de bastir ràpides i mortíferes accions de contracop. En conseqüència, malgrat el RCD Espanyol B va sorprendre els amfitrions arran d’un servei en profunditat de Carlos Mangada envers Nabil Zoubdi que l’extrem va culminar amb una intencionada centrada que Juan Camilo Becerra no va encertar a rematar quan tot just s’havien consumit 53 segons, els espanyolistes només van generar dues ocasions de gol durant la primera mitja hora de joc. La primera va ser una canonada del central Joan Puig des de la frontal de l’àrea de penal que va sortir fregant el travesser (min 10) i la segona una rematada a boca de canó del davanter argentí Juan Camilo Becerra que entre Toni Sureda i el porter Òscar Pulido van conjurar sobre la mateixa línia de gol (min 14).

La primera acció ofensiva remarcable del CE Manresa va finalitzar amb un xut innocu de Javi López (min 20). Sis minuts després, Toni Sureda va pispar l’esfèrica al central Javi Lancho i va penetrar pel bell mig de la defensa blanc-i-blava per encarar en solitari Lisandro Antequera. Malauradament, el porter espanyolista va encertar a refusar el xut amb el peu dret del lateral esquerre mallorquí. El RCD Espanyol B va reprendre la seva infructuosa ofensiva. Una indecisió defensiva dels amfitrions va precedir el penal de Moha a Juan Camilo Becerra (min 33). El davanter d’origen argentí el va transformar sense pal·liatius (min 34).

El CE Manresa va haver de modificar la seva estratègia inicial i maldar per construir accions d’atac i una assistència va estar a punt d’habilitar Jaume Pascual per controlar a l’interior de l’àrea de penal visitant en immillorable posició entre Lluís Recasens i Joan Puig. Els centrals van desequilibrar l’extrem de Ses Salines, però l’àrbitre no va considerar punible l’acció (min 41). Una canonada arran del travesser de Carlos Mangada (min 45+2) va ser l’única opció dels blanc-i-blaus per ampliar el seu avantatge abans del descans. 

A la represa, els amfitrions van ratificar que pretenien reequilibrar el marcador i van generar tres accions de perill abans del minut 50. El RCD Espanyol B va replicar amb un número similar de jugades d’atac i Òscar Pulido va tallar l’enverinada centrada rasa de Nabil Zoubdi envers Juan Camilo Becerra (min 60). L’entrada de Pau Darbra (min 63) va trencar, de forma definitiva, l’equilibri que presidia el joc, tot i que els visitants van intentar impedir-ho amb astúcies poc esportives. A més, l’incisiu lateral dret Abde Damar va disposar d’un mà a mà amb Òscar Pulido. El porter manresà va palesar la seva qualitat i serenor i va aturar la seva enverinada rematada (min 69). 

A partir del minut 72, el CE Manresa va sotmetre a una indeturable allau ofensiva el seu oponent. Jaume Pascual va gaudir d’una immillorable ocasió per empatar que el porter Lisandro va conjurar (min 80). Una gardela de Marc Martínez (min 89) va obligar a lluir-se, altra vegada, el porter espanyolista i el cos d’un defensa va impedir que la rematada de cap de Javi López esdevingués gol (min 91). El CE Manresa havia creat setze accions de perill i tres ocasions, però el temps de recuperació s’exhauria. Aleshores, el navarclí Marc Martínez va certificar el merescudíssim empat dels blanc-i-vermells.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, es va mostrar «molt satisfet amb l’esperit que avui ha demostrat l’equip i de com ha competit» en la roda de premsa posterior a la confrontació. «Hem donat resposta al que requeria el duel en cada moment», va emfasitzar. Costa va incidir en el fet que «volíem guanyar el partit, però aquesta possibilitat s’ha complicat degut a una acció aïllada quan controlaven les seves accions ofensives i ens sentíem còmodes». L’entrenador de Castelldefels va argumentar la inusual renúncia a tenir la possessió. «Ens enfrontàvem a un conjunt que domina les accions ofensives a camp obert. Són ràpids, dinàmics i precisos i, per tant, amb dues passades són capaços de generar una ocasió de gol. Preteníem deixar-los sense aquesta possibilitat». «Sabíem que, després, hauríem de reajustar l’estructura de l’equip, tal com hem fet amb l’entrada de Pau Darbra», va especificar. Ferran Costa va qualificar de «brillant» el futbol del CE Manresa a la represa. «L’equip està mentalment molt fort i és conscient que cada punt és or. La convicció i la capacitat dels futbolistes ens han permès aconseguir un empat molt valuós».

Subscriu-te per seguir llegint