FUTBOL/PRIMERA DIVISIÓ CATALANA FEMENINA

El CE Berga signa taules amb el CE Seagull B i surt de la zona de descens (0-0)

Les blanc-i-vermelles van ser molt superiors al seu oponent però la manca d'efectivitat els va impedir vèncer

La superioritat de les blanc-i-vermelles no es va reflectir en el marcador

La superioritat de les blanc-i-vermelles no es va reflectir en el marcador / CE BERGA

Després d’encaixar una inacabable sèrie de vuit derrotes consecutives, el Club Esportiu Berga va tornar a puntuar en empatar amb el filial del CE Seagull de Badalona (0 a 0) i va posar el punt final a la seva estada a la zona de descens del grup 2n de la Primera Divisió Catalana Femenina. Així doncs, una vegada s’ha jugat la 15a jornada, les blanc-i-vermelles sumen 13 punts i cedeixen la setzena i antepenúltima posició al Club Gimnàstic de Manresa (12).

Les berguedanes van ser molt superiors al seu oponent i van generar prou ocasions per segellar la cinquena victòria de l’exercici. La manca d’efectivitat va ser el seu taló d’Aquil·les. La pressió de les amfitriones va propiciar que monopolitzessin la possessió de la pilota durant el primer període. L’allau ofensiva de les jugadores de Pau Gallardo va ser fructífera i les accions de perill a l’entorn de la porteria badalonina van sovintejar. Les més clares van correspondre a Ona Rodríguez. La davantera va rebre dos precisos serveis en profunditat que li van permetre encarar en solitari Marina Herrero. La portera visitant va conjurar ambdues oportunitats.

L’escenari no es va modificar a la represa. La iniciativa ofensiva va correspondre sempre a les blanc-i-vermelles. Malauradament, però, Mar Riu va malbaratar una magnífica assistència; l’enverinada gardela d’Alba Closa va anar fora per ben poc i la portera Marina Herrero va tornar a exhibir les seves aptituds en un mà a mà amb Ona Rodríguez.

Onzena ensopegada del Club Gimnàstic de Manresa

El Club Gimnàstic de Manresa va encaixar l’onzena derrota, la tercera seguida, al terreny de joc de la UE Figueres (2 a 1). El conjunt de l’Alt Empordà es va avançar just a l’equador del primer període gràcies a un gol de Laura Rey i va sentenciar la confrontació a l’inici de la represa (min 52). El sisè gol a la lliga d’Isabel María Ramírez va arribar massa tard per optar a l’empat.

Per la seva banda, el CF Solsona també va tancar una ratxa negativa de cinc derrotes consecutives i va signar, a casa, unes taules sense gols contra la Unificació CF Santa Perpètua. El conjunt d’Alexandre Estany manté la catorzena posició a la classificació (15 punts). Pel que fa al grup 1r, tant el CE Òdena com el CF Martorell van perdre. Les anoienques van cedir al seu camp contra la Fundació AE Prat (1 a 3) i les martorellenques al terreny de joc del CF Mirasol-Baco Unión de Sant Cugat del Vallès (4 a 1).

El FC Pirineus perd el lideratge

La derrota encaixada pel FC Pirineus Starc Hotel al feu del tercer classificat, el Jàbac i Terrassa (4 a 1), va propiciar que les urgellenques cedissin el lideratge del grup 2n de la Segona Divisió Femenina a la UD Can Trias. Les egarenques van sotmetre el CE Navàs (2 a 0) amb gols de Sara Itziar Larumbe (min 6) i Claudia Carme Cabrera (min 65) i relleven el FC Pirineus al capdavant de la taula classificatòria (26 punts). La formació de la Seu d’Urgell i el Jàbac i Terrassa ocupen el segon i el tercer llocs, respectivament, amb 25 punts.

La incisiva lateral esquerre Queralt Llompart va avançar les urgellenques a l’electrònic al Municipal de Can Jofresa (min 24). Daniela Saelin va reequilibrar el marcador al minut 59 i va desfermar la voracitat ofensiva de les amfitriones. Un doblet de Carla Mengíbar (minuts 63 i 83) i un gol de Paula Yeste (min 70) van concretar la remuntada local.

El FC Pirinaica va ratificar la seva excel·lent temporada en imposar-se al quart classificat, l’Olímpic de Can Fatjó (3 a 1). Gisela Fernández va donar avantatge al conjunt rubinenc en el tram inicial de la confrontació (min 17), però la jugadora francesa Amandine Virginie Simone Gillet va signar la remuntada de les manresanes (minuts 41 i 55) i Gilmer Acuña va certificar el sisè triomf de les vermelles (min 85). A hores d’ara, el FC Pirinaica és cinquè, a només un punt del seu oponent, que manté la quarta posició (22 punts per 21).

Doble victòria de la UE Calaf

Rere les manresanes troben la UE Calaf (18 punts). El cap de setmana va ser molt fructífer per al conjunt de l’Alta Segarra. Les calafines van vèncer, dissabte, el FC Montmajor (2 a 1), en partit endarrerit corresponent a la 7a jornada i, diumenge, van guanyar al camp del CFB Montcada (0 a 3).

Per últim, assenyalar que el CE Moià va aconseguir la segona victòria a la lliga en golejar el CD Badia (5 a 1). Ruth Herrero (minuts 7 i 53), Laia Herrero (min 52), Júlia Montsec (min 73) i Francisca Bacter (min 80) van possibilitar l’anhelat triomf. En contraposició, el CF Capellades va cedir al terreny de joc de l’ENFAF Andorra B (4 a 0).

Pel que fa al grup 6è, el CF Castellterçol va sotmetre l’OAR Vic (2 a 0) gràcies als gols de Júlia Catot (min 24) i Nora Rosales (min 50). El setè triomf seguit permet a la formació castellterçolenca escalar fins al quart lloc a la taula classificatòria.

La fitxa tècnica.

CE Berga. Paula Roca; Carla Solà, Nerea Rodríguez, Anna García, Judit Solanas; Ariadna Macarro, Júlia Bascompte; Talia Soto, Alba Closa, Mar Riu; i Ona Rodríguez. També van jugar Berta Santamaria, Andrea Montalvo, Martina Lancho i Berta Camprubí.

CE Seagull B. Marina Herrero, Tània Hernández, Yaiza Fontanet, Laura Capilla, Judit Tamayo, Valentina Fernández, Clara Manent, Laia Soler, Mar Vergés, Ariadna Anton i Sophia Ferreira. També van jugar Stefany Gabriela Colmenares i Queralt Borrell.

Àrbitre. Daniel López Sánchez (Delegació del Bages). Va amonestar la local Júlia Bascompte (min 73) i la visitant Ariadna Anton (min 55).