ATLETISME

La gironellenca Martina Gonfaus es proclama campiona estatal sub-20 de Pujada Vertical

La plata de Jan Torrelles i el bronze de Lleïr Barcons en sub-20 masculí van ser altres resultats destacats del JAB Berga a la prova celebrada a Ojós (Múrcia)

Núria Gil creua primera la línia de meta

Núria Gil creua primera la línia de meta / TWITTER RFEA

Redacció

L'atleta de Gironella Martina Gonfaus es va penjar la medalla d'or en la categoria sub-20 al Campionat d'Espanya de Trail Running Pujada Vertical, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana a la localitat d'Ojós, a la murciana vall de Ricote. El títol de Gonfaus va ser la punta de llança d'una destacada actuació global dels representants del club JAB Berga, entitat puntera de les curses de muntanya.

Els participants en la cita organitzada per la Federació Espanyola d'Atletisme van fer front a un recorregut de 6 km que tenia la dificultat dels 850 metres de desnivell positiu, un tram que Gonfaus va completar en 55 minuts i 58 segons. Les prestacions de la corredora del Berguedà van ser molt destacades, ja que la seva següent rival en la categoria va ser Ana Bravo (Trops-Cuevas de Nerja) a més de cinc minuts (1.01.38). Candela Benlloch (CD Metaesport Ribarroja) va conquerir el bronze (1.03.15). Per la seva part, Vanessa Galera (JAB) va quedar cinquena, amb un temps final de 1.20.33.

La campiona absoluta va ser la reusenca Núria Gil (CE Penedès), que va superar el desnivell de la prova en 47.08. Isabel Calero (JAB) va finalitzar en una destacada cinquena posició amb 49.24. Entre les atletes sub-23, cinquena plaça de Sara Roca (JAB), amb 56.21.

En la categoria masculina, l'entitat berguedana va situar dos atletes al podi de la categoria sub-20. Jan Torrella va conquerir la plata, en fer 41.25, i Lleïr Barcons el bronze, amb 44.10, ambdós per darrera del campió, Fabián Venero (Suanzes San Blas), amb 40.35. Guim Camprubí va ser sisè, amb 49.36. En la categoria sub-23, setè lloc per Josep Miret (JAB), amb 46.33.