CURSES DE MUNTANYA

El Berguedà donarà el tret de sortida de la Copa Catalana de curses verticals

L'ascens al Sobrepuny és el repte d'una prova de 3.5 km i gairebé vuit-cents metres de desnivell

Els paratges propers al Sobrepuny seran l'escenari de diverses curses

Els paratges propers al Sobrepuny seran l'escenari de diverses curses / SOBREPUNYTRAIL.CAT

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

La desena edició de la Vertical Sobrepuny obrirà el dissabte vinent, 15 d'abril, la 13a Copa Catalunya de curses verticals, que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. La prova amb seu a La Nou de Berguedà, que va a càrrec de l'Associació de Muntanyencs Berguedans, farà pujar els participants fins el cim del Sobrepuny en un traçat de 3.53 km i 775 metres de desnivell.

La Copa Catalana consta enguany de quatre curses. Després de la primera cita en terres berguedanes, la competició farà parada a Andorra el 10 de juny amb la Casamanya Extrem Vertical. L tercera cursa serà la KMV de Roquetes (Baix Ebre), el 10 de setembre. I el darrer repte pels corredors tindrà lloc el 15 d'octubre amb la Vertikalm del Puigsacalm.

El Campionat de Catalunya tindrà lloc el 27 de maig amb la 14a Cara Amón, a Barruera (Alta Ribagorça).

Cap de setmana de muntanya

La cursa vertical serà un dels plats forts d'un cap de setmana en que també se celebrarà el 10è Sobrepuny Trail, amb diverses curses de muntanya i la novetat del canicròs. L'organització ha disposat una cursa Exprés de 12 km, la Mitja de 21 km i la Trail de 37 km per paratges del Berguedà. Així mateix, i per primer cop, es farà una cursa de canicròs, de 6.7 km.