FUTBOL SALA

Covisa i Sala 5 es juguen el pas a la fase final de la Copa Catalunya

L'eliminatòria de quarts a partit únic tindrà lloc aquest dimarts al pavelló del Pujolet entre dos equips en un bon moment de forma

Partit entre ambdós rivals corresponent a la lliga del curs passat

Partit entre ambdós rivals corresponent a la lliga del curs passat / ARXIU/MIREIA ARSO

Redacció

Els dos principals equips de la Catalunya central s'enfronten aquest dimarts en un apassionant duel dels quarts de final de la Copa Catalunya, una eliminatòria a partit únic que tindrà lloc a les 21 h al pavelló del Pujolet de la capital bagenca entre Covisa Manresa i Sala 5 Martorell. Dos equips en bona ratxa s'enfrontaran per una plaça a la fase final del mes d'agost per a la qual ja estan classificats el Barça i l'Industrias Santa Coloma, ambdós equips de Primera Divisió.

L'altra eliminatòria la jugaran dimecres Cerdanyola i Mataró.

El Covisa arriba al duel amb el Sala 5 havent superat quatre fases, sempre a partit únic en el camp del rival: 0-4 contra el Linyola, 0-3 amb l'Olesa, 4-8 amb l'Ath. Vilatorrada i 1-9 contra el Sant Sadurní.

Per la seva part, els martorellencs fins ara només han hagut de superar una eliminatòria, en que van derrotar Les Corts per 1-4.

El Covisa Manresa afronta el duel amb el bon sabor de boca d'haver-se classificat per al play-off d'ascens a Segona Divisió, categoria a la qual hi va ascendir el Sala 5 la temporada passada. Els del Baix Nord han assegurat ja la continuïtat a la divisió de plata del futbol sala espanyol.

QUATRE PRECEDENTS

El primer enfrontament entre els dos equips a la Copa Catalunya data del 2004, quan la competició tenia un format diferent. L'aleshores Arqué Manresa va perdre per 15-6 en la final disputada al pavelló de Martorell, davant un equip que aquella mateixa temporada va lluitar pel títol de lliga a la màxima categoria estatal. Uns dies abans, al Pujolet, el potent conjunt bagenc, entrenat per Sito Ribera, s'havia desfet de l'Industrias Garcia de la Divisió d'Honor, mentre que el Martorell va fer el mateix amb el Barça.

La temporada 2011-12, el Martorell va derrotar el Manresa per 1-5, al Pujolet, en els quarts. La revenja va trigar set anys, ja que en la campanya 2018-19, el Manresa es va impsoar per 3-5 al Sala 5 en el partit de vuitens jugat a Martorell.

El darrer precedent entre ambdós conjunts en un torneig que no sigui la Lliga és el 4-7 amb que el Sala 5 es va imposar al Pujolet en la primera eliminatòria de la Copa del Rei de l'exercici 2020-21.