La manresana Kautar Azraf i la igualadina Ona Montserrat guanyen l'estatal sub-15

La bagenca del Barça ha marcat un gol a la final disputada a Punta Umbría i ha repetit en la tanda de penals que ha decidit el pols contra Madrid

Kautar Azraf ha anotat un gran gol des de fora l'àrea

Kautar Azraf ha anotat un gran gol des de fora l'àrea / FCF

Redacció

CATALUNYA-MADRID, 2-2 (4-3)

CATALUNYA: Irene Rosena, Carlota Martins, Noa Jiménez, Alexia Díaz, Anna Quer, Bea Pérez (targeta groga, min 39), Kautar Azraf, Nerea Sandoval, Chaimae Boughazi, Júlia Pastor i Maria González. També han jugat Ona Montserrat, Mariona Señé (targeta groga, min 80), Avril Serrano i Nerea Sánchez.

MADRID: Mónica Casellas, Raquel Zuazo, Iziar de Miguel, Silvia Cristóbal, Irune Dorado, María Valladolid, Celia Gómez, Adriana Gómez (targeta groga, min 57), Giovanka Guisado i María Alonso. També han jugat Claudia (targeta groga, min 69), Susana, Daniela i Mónica. 

GOLS: 0-1 Dorado, min 24. 1-1 Boughazi, min 24. 2-1 Azraf, min 59. 2-2 Claudia, min 75.

La selecció catalana sub-15 s'ha adjudicat avui el títol estatal de la categoria en la final del Campionat d'Espanya disputada a Punta Umbría (Huelva), després d'imposar-se el combinat de Madrid a la tanda de penals (4-3) al final d'un duel que ha acabat en taules (2-2). El conjunt dirigit per Jaume Comellas ha comptat amb la participació de la manresana del Barça Kautar Azraf, que ha anotat el segon gol català i un dels penals, i de la igualadina del CFI Ona Montserrat.

El partit, jugat amb una calor notable, ha començat amb la selecció madrilenya controlant la situació, desbordant la defensa catalana. Fruit d'aquest domini ha estat el 0-1 marcat per Dorado en rematar una centrada de Gómez. Catalunya, però, ha reaccionat amb promptitud i en la jugada següent l'atacant de l'Espanyol Boughazi ha empatat amb una volea.

Abans del pas dels vestidors, el conjunt català ha evitat sota pals que Madrid agafés avantatge de nou. A la represa, el panorama ha canviat i Catalunya ha agafat la iniciativa. La manresana Kautar Azraf, en el minut 59, ha disparat des de 35 metres i ha superat per alt Casellas, posant el 2-1 en el marcador amb un dels gols del campionat.

Catalunya es posava per davant i veia el títol a l'horitzó, però Madrid ha arriscat i Claudia ha reestablert l'equilibri quan només quedaven cinc minuts pel final en rematar una centrada lateral. La pròrroga ha estat de domini madrileny, però les grans intervencions d'Irene han conduït el partit a la tanda de penals.

El darrer acte de la final no ha començat bé per Catalunya. Valladolid ha marcat i Sánchez ha fallat. Aleshores, però, la sort del conjunt de Comellas ha canviat i Jiménez, Boughazi i Azraf han transformat els seus llançaments, mentre que Gómez errava, Cristóbal marcava i Dorado enviava la pilota al travesser. En el cinquè torn, De Miguel ha marcat i Martins ha replicat de la mateixa manera donant el títol a Catalunya.

L'equip sub-17 de la igualadina Marta Cubí cau a la final

Després de la final sub-15 s'ha jugat la de categoria superior amb les mateixes seleccions sobre el terreny de joc. Catalunya s'ha avançat amb un gol de Noa Ortega, però l'equip dirigit per la igualadina Marta Cubí ha vist com Madrid empatava gràcies a una diana de Comendador i, finalment, s'adjudicava el títol amb un gol en el temps de descompte de Cris.