PIRAGÜISME

Mònica Dòria i Miquel Travé, de La Seu d'Urgell, destaquen a la Copa del Món

La palista catalana que participa per Andorra iguala amb un segon lloc en canoa el seu millor resultat a la competició

El palista alturgellenc Miquel Travé

El palista alturgellenc Miquel Travé / RFEP

Redacció

La palista Mònica Dòria, de La Seu d'Urgell tot i que competeix per la federació andorrana, va aconseguir la segona posició en la final de C-1 de la segona prova de la Copa del Món de piragüisme eslàlom, a Praga (Txèquia), igualant d'aquesta manera el seu millor resultat a la competició després d'obtenir també una plata el 2019 a Bratislava (Eslovàquia). Per la seva part, el també veí de la capital alturgellenca Miquel Travé va acabar en la cinquena plaça en la mateixa disciplina.

Després d'estrenar-se a Augsburg a principis de mes, la Copa del Món s'ha traslladat aquesta setmana a la capital txeca. Si a la ciutat alemanya va pujar al tercer graó del podi en la modalitat de caiac cross i va ser setena en K-1, en aquesta ocasió Dòria va donar un pas més i només va ser superada per l'australiana i campiona olímpica Jessica Fox en la final de C-1. La vencedora va fer un temps de 109.13 i la catalana, amb dues baixades sense màcula, es va quedar a només 1 segons i 44 centèsimes. A Augsburg, Dòria no va poder passar de semifinals.

Miquel Travé va signar també una gran actuació en la final de C-1 i va finalitzar cinquè, a 7.39 de l'eslovè Benjamin Savsek.

En la modalitat de K-1, novè lloc per Dòria en una final que també es va anotar Fox, mentre que en la categoria masculina va quedar desè David Llorente, un palista de Segòvia que entrena a La Seu d'Urgell.

La Copa del Món continuarà aquesta propera setmana a Ljubljana (Eslovènia), abans de la cita de La Seu d'Urgell del 31 d'agost al 3 de setembre. Les finals tindran lloc del 5 al 8 d'octubre a Vaires-sur-Marne (França), una trobada que serà posterior a la disputa dels Campionats del Món, del 19 al 24 de setembre a Lee Valley (Gran Bretanya).