TIR AMB ARC

L'art de llançar la fletxa contra figures en 3D

El Club de Tir amb Arc Zen del Bages aplega una vuitantena de participants en el Campionat de Catalunya celebrat a Castellnou de Bages

Dues participants apunten a la figura d'un animal feta de material sintètic

Dues participants apunten a la figura d'un animal feta de material sintètic / ARXIU PARTICULAR

Redacció

Disparar la fletxa i fer diana sobre unes figures tridimensionals de material sintètic. Aquest va ser l'objectiu de la vuitantena de participants en el 27è Campionat de Catalunya de tir amb arc en la modalitat 3D, que va organitzar el Club de Tir Amb Arc Zen del Bages i la Federació Catalana de Tir amb Arc a Castellnou de Bages. El CTA Caldes de Montbui va ser el gran dominador del palmarès, amb tres dels cinc títols en joc.

Els organitzadors van disposar un circuit de 24 dianes amb un recorregut tècnic, que els participants van afrontar primer amb una mica de pluja fina i, posteriorment, amb sol. Per fer més àgil el desenvolupament de la competició, el Zen del Bages va muntar una de les dues eliminatòries de sis dianes fora del circuit classificatori, i així els arquers de les modalitats de longbow (arc recte) i tradicional (recorbats) van poder competir dins dels temps preassignats.

L'entorn forestal de Castellnou de Bages va acollir el campionat català

L'entorn forestal de Castellnou de Bages va acollir el campionat català / ARXIU PARTICULAR

La disciplina 3D se celebra a l'aire lliure, preferentment en boscos i entorns naturals, i els objectius dels arquers són representacions volumètriques d'animals o altres tipus de figures fetes amb material sintètic. Les distàncies des de les quals han de disparar les fletxes són desconegudes pels participants abans de la competició, i un altre element que entra en joc són la orografia del terreny i les condicions ambientals, com el vent i la pluja. Els arquers poden triar entre quatre tipus d'arc: tradicional, longbow, nu i compost.

El CTA Caldes de Montbui es va imposar en tres categories: Ma. Isabel Monpean i Òscar Amate en tradicional i Jordi Soler en compost. Per la seva part, Marc Coll (Club Català de Tir Amb Arc) va vèncer en longbow i David García (Club Tiro con Arco Rubí) en nu.

Fotografia de grup amb els guanyadors de les diferents modalitats

Fotografia de grup amb els guanyadors de les diferents modalitats / ARXIU PARTICULAR

L'alcalde de Castellnou de Bages, David Canyadó, va ser present a l'acte de lliurament de medalles. L'organització va agrair la col·laboració d'aquest municipi i, també, de Santpedor en l'organització de la prova, així com també va fer un esment al suport de Francesc Valverde de Dom Bosco.