Espanya s'encalla en l'últim quart i Bèlgica és la nova campiona d'Europa (58-64)

L'escorta del Sedis Elise Ramette, que no ha actuat a la final, guanya l'or al costat de les ex de la Seu Resimont i Geldof

Kyara Linskens ha estat un malson per a les pivots espanyoles

Kyara Linskens ha estat un malson per a les pivots espanyoles / FIBA Europe

Jordi Agut

Jordi Agut

La selecció espanyola femenina de bàsquet no ha pogut completar un gran campionat i ha perdut la final de l'europeu d'Eslovènia i Israel contra una Bèlgica poc sofisticada, però molt efectiva (58-64). Només quatre de les jugadores belgues han anotat, però n'han tingut prou amb un bon últim quart, en què les espanyoles s'han encallat en atac, i amb la potència de les pivots Messeman i Linskens, autores de 42 punts entre totes dues, per endur-se la victòria.

L'or també toca de prop a la Seu, ja que la jugadora del Cadí Elise Ramette és nova campiona continental, tot i no haver gaudit de cap minut a la final .També ho són Laura Resimont i Serena-Lynn Geldof, que havien jugat a l'equip en el passat.

Pel que fa al partit, Espanya ha dominat durant tres quartes parts l'enfrontament. La bona defensa i els punts de Queralt Casas, única catalana juntament amb Sílvia Domínguez, a l'inici han permès els primers avantatges, que han crescut fins als nou punts (24-15) després d'un triple de la jugadora del València. Bèlgica, però, anava fent la goma i no marxava del partit. Espanya ha fet una altra estrebada al tercer quart (47-38), però l'ha acabat malament en un error de Domínguez, que ha tirat un triple quan no tocava. Les belgues han acabat perdent només de cinc i això els ha donat ànims per buscar les seves pivots i algun triple, col·lapsar la seva zona, i remuntar davant de les errades constants de les rivals.

ESPANYA: Cazorla 3, Casas 14, Torrens 8, Carrera 12, Gil 4 -cinc inicial- Ginzo 10, Domínguez, Ouviña, Quevedo, Leo Rodríguez 7

BÈLGICA: Allemand 9, Vanloo 13, Delaere, Meesseman 24, Linskens 18 -cinc inicial- Mbaka, Becky Massey, Mununga i Resimont

ÀRBITRES: Forsberg (DEN), Liszka (POL) i Baldini (ITA)

PARCIALS: 17-13, 32-25 (descans), 48-43, 58-64