El cabrianès Lluís Ruiz queda quart en la Ultra Trail de Lavaredo, cursa de les World Series

El bagenc afina la posada en forma abans de la seva participació en els europeus de curses de muntanya de Montenegro

Lluís Ruiz, a l'esquerra de tot, en el podi dels cinc primers classificats a la ultra de Lavaredo / Arxiu particular

Redacció. Manresa

El cabrianès Lluís Ruiz va quedar en quarta posició en la Ultra Trail de Lavaredo, a Itàlia, de 120 km i puntuable per a la UTMB World Series. Amb resultats com aquest, Ruiz continua preparant la seva propera gran prova, l'europeu d'ultres en els campionats de curses de muntanya que tindran lloc el 15 de juliol a Montenegro.

Així, el bagenc va completar tot el recorregut en un temps de 13 hores, 14 minuts i 28 segons i només li van sobrar uns vint minuts per poder aspirar a una de les tres primeres places. Això sí, va ser segon en la categoria d'edat d'entre 35 i 39 anys, només superat pel vencedor global, el suís Jonas Russi, que va fer la prova en 12 hores, 13 minuts i 4 segons, gairebé una hora menys que Ruiz.

El segon lloc de la cursa va ser per al romanès Robert Hajnal, amb 12.31.16, i la tercera posició va correspondre a Georg Piazza, d'Itàlia, amb 12.54.57. El cinquè lloc va ser per al francès Clément Desille, 5 minuts i 29 segons darrere de Ruiz.

En la competició femenina, la victòria va ser per a la francesa Fiona Porte, amb un temps de 14.57.36, per davant de la seva compatriota Maryline Nakache, amb 15.43.20 i de la irlandesa Emma Stuart, amb 15.54.36. A part de la ultra, també s'hi van fer curses de 20, 50 i 80 quilòmetres.

Lluís Ruiz serà d'aquí a uns dies a Gusinje (Montenegro) acompanyat d'un altre competidor de les nostres comarques, l'igualadí Marc Ollé, per competir en un europeu que tindrà un recorregut de 50 km i 4.400 metres de desnivell.