FUTBOL

Espanya s’enfrontarà a Itàlia amb un bitllet per a la final de l'Europeu sub-19 en joc

José Lana va fer molts canvis d'entrada a l'onze titular per jugar contra Noruega (0-0) i el davanter anoienc Illias Akhomach `no va sortir fins al minut 75

Diao i Faraas pugnen per la pilota en el duel entre Espanya i Noruega

Diao i Faraas pugnen per la pilota en el duel entre Espanya i Noruega / UEFA

Toni Mata i Riu

ESPANYA-NORUEGA, 0-0

Espanya: Astralaga, Jiménez, Kedari, Gasiorowski (Fresneda, min 46), Garreta, Dani R. (Gonzalo, min 67), Garrido, Pujol, Dani P. (Palacios, min 46), Diao (Illias, min 75) i Ángel (Valle, min 46).

Noruega: Ree, Sol-heim (Murugesapillai, min 60), Haram, Hopland, Egeli, Braude (Bruseth, min 60), Roaldsoy, Odegard (Aas, min 70), Bassi, Faraas (Flataker, min 89) i Sivertsen (Skogvold, min 70).

Àrbitre: Yael Falcón (Argentina). Va ensenyar targetes grogues a Ángel (min 26), Garrido (min 36), Braude (min 44), Solheim (min 48) i Odegard (min 70).

Partit jugat al National Stadium de Ta'Qali (Malta).

L’objectiu d’entrar a les semifinals com a primera de grup l'ha certificat Espanya aquesta nit en empatar amb Noruega en el darrer partit de la primera fase, a Ta’Qali (Malta). El conjunt de José Lana s’enfrontarà dijous (21 h) a Itàlia amb un bitllet en joc per a la final que també viurà el vencedor del Portugal-Noruega.

La selecció espanyola en tenia prou amb un empat -resultat que també li servia a Noruega per classificar-se- i Lana ha plantejat un onze amb molts canvis, en el qual no hi era el davanter anoienc Illias Akomach, titular habitual. La Roja ha sortit a tancar el rival i el blaugrana Aleix Garrido ha disposat d'una gran ocasió al minut 8. En el tram final del període, però, els espanyols s'han anat espessint i no trobaven la manera de penetrar en la teranyina noruega.

En el segon temps s'ha mantingut la mateixa tònica, amb Espanya abocada a l’atac. Un xut de Valle hauria pogut inaugurar el marcador, com també una brillant acció d’Illias, que ha entrat al minut 75 al terreny de joc, però després d’un regat dins l’àrea un defensa ha interceptar el seu xut. El d’Hostalets de Pierola ha tingut una altra ocasió poc després, però la seva rematada l'ha aturat Ree.