FUTBOL

Gündogan: "Amb Xavi vam tenir una connexió molt ràpida"

El Barça ha presentat avui el centrecampista alemany que fa un parell de mesos va guanyar la Champions amb el Manchester City de Guardiola

Ilkay Gundogan signa un gran cartell de benvinguda amb la seva fotografia

Ilkay Gundogan signa un gran cartell de benvinguda amb la seva fotografia / EUROPA PRESS

EFE

El migcampista Ilkay Gündogan, que aquest dilluns ha estat presentat com a nou jugador del Barcelona per a les dues properes temporades, ha destacat la "ràpida connexió" amb Xavi Hernández, el seu nou entrenador, com una de les claus per haver decidit deixar el Manchester City per vestir de blaugrana.

"Amb Xavi hem tingut moltes converses i des del primer moment em vaig sentir molt a gust. Ell em va exposar les seves idees clarament, com volia jugar, semblant a com he jugat al City, perquè l'escola de Xavi i Guardiola és la mateixa. Em va parlar amb total sinceritat, i no va ser tant el que em va dir sinó com ho va dir. Va ser molt directe i en el seu caràcter vaig veure reflectit el meu", ha explicat.

Gündogan també ha revelat com va trucar per telèfon a Pep Guardiola per dir-li que havia decidit anar-se'n al Barça: "Quan el vaig trucar tots dos ja estàvem de vacances, però per mi era important dir-li personalment, no que se n'assabentés per terceres persones. Li vaig explicar tot i li vaig expressar el meu agraïment pel que va fer pel club durant els darrers set anys".

Segons l'internacional alemany, a Guardiola "li va entristir una mica" la notícia, "però intueixo que també estava una mica feliç per mi i el vaig notar molt orgullós, perquè m'anava al club del qual ell havia estat jugador des de petit".

"Així que em va desitjar el millor per al futur i em va dir que si algun dia necessitava consell respecte al club o la ciutat o qualsevol altra cosa, li digués", ha afegit.

A Barcelona, Ilkay Güdogan es retrobarà amb el seu compatriota Marc-André ter Stegen i amb Robert Lewandowski, amb qui va coincidir al Borussia Dortmund i amb qui va parlar abans de fitxar, "però no va fer falta que em convencés, perquè jo ja estava convençut", va precisar somrient.

"Després d'un partit contra Polònia, em va parlar del club, de la ciutat, de l'estil de vida que tenia a Barcelona, i vaig poder veure com li brillaven els ulls, la felicitat que hi havia a la cara", ha explicat sobre aquella breu xerrada.

El president Joan Laporta i el jugador Ilkay Gündogan

El president Joan Laporta i el jugador Ilkay Gündogan / ALBERT GEA/REUTERS

Gündogan ha insistit que "des de jove" ha seguit el Barça, primer amb Frank Rijkaard i després quan el dirigia Guardiola, que era fan de Ronaldinho i que sempre ha somiat vestir algun dia de blaugrana. "Vaig estar a punt d'aconseguir-ho dues vegades, però no es va donar. Suposo que havia de ser ara", ha reflexionat.

Als 32 anys, el capità del vigent campió d'Europa, ve a Barcelona perquè li agrada "el repte" d'adaptar-se "a un nou país, una nova cultura, un nou equip i uns nous companys", tot i que ha insistit que el futbol és "bastant semblant" al que jugava a Manchester.

I també arriba disposat "a ajudar a pujar el nivell" d'un equip que "ja ha posat els fonaments" per tornar a lluitar per la Champions.

"Vull formar part del ressorgir del Barça", ha assegurat el jugador alemany d'origen turc, que també creu que podrà ajudar amb la seva "experiència" a la progressió de dos joves talents com Pedri i Gavi, "jugadors increïbles" amb qui compartirà posició .

Qui sap si a l'equip català es pot retrobar amb Bernardo Silva, un altre centrecampista del City pel qual sospira Xavi.

"Bernardo és un jugador increïble i vital perquè guanyéssim títols. Té contracte amb el Manchester City, la resta no és a les meves mans. M'encanta jugar amb ell, té les qualitats per ser top. Passi el que passi, li desitjo el millor", ha comentat sobre el lisboeta.

Durant la roda de premsa, el president Joan Laporta ha volgut donar les gràcies a Ilkay Gündogan, amb una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros, "per preferir el prestigi i la història del Barcelona davant d'altres propostes que eren millors".

"Tu eres el primer jugador que Xavi ens ha demanat. Amb la teva incorporació, volem ser candidats a guanyar la Champions", li ha dit Laporta, que ha finalitzat l'acte regalant un pastís d'aniversari a la dona de Gündogan, Sara Arfaoui, present a la sala i que avui celebra el 29è aniversari.