La selecció estatal sub-19 arrenca amb triomf l'europeu femení (0-3)

La martorellenca Laia Martret debuta a la represa d'un duel en què no s'estrena encara la berguedana Judit Pujols, també del Barça

La selecció espanyola sub-19 ha arrencat amb una convincent victòria a Bèlgica

La selecció espanyola sub-19 ha arrencat amb una convincent victòria a Bèlgica / RFEF

Jordi Agut

Jordi Agut

Dues campiones del món sub-17, la martorellenca Laia Martret i la berguedana Judit Pujols, totes dues del Barça, formen part de la convocatòria de la selecció espanyola sub-19 que aquest dimarts ha iniciat a Bèlgica el seu cami per intentar guanyar la seva cinquena Eurocopa de la categoria. I l'arrencada ha estat bona, amb un triomf contra Islàndia per 0-3 que dona els tres primers punts a la selecció de Sonia Bermúdez.

En el duel davant de les nòrdiques, Martret ha jugat mitja hora de la segona meitat i Pujols encara no s'ha pogut estrenar, malgrat que la reiteració d'esforços, el proper partit és divendres, segurament donarà minuts a tothom.

Espanya ha estat molt superior a una Islàndia que hi ha posat interès i algunes dosis de duresa, sobretot per part de la davantera Kristjansdóttir en la pressió. Només ha avisat amb un xut de Katla Tryggvadóttir que ha aturat la portera del Barça Txell Font. Espanya ha dominat des de l'inici, amb una errada tota sola de Júlia Bartel abans d'avançar-se al minut 11. Un xut de la valencianista Fiamma, una de les descartades per Jorge Vilda per anar al Mundial absolut, ha estat mal refusat per la portera Birkisdóttir i el rebot l'ha recollit una jugadora del Llevant, Erika, qui ha anotat el primer.

Espanya ha seguit dominant i ha tingut moltes ocasions a peus de la davanters Wifi, de Fiamma i d'Amezaga fins que als 36 minuts, Fiamma ha recollit una pilota impulsada per Zubieta i ha superat la portera amb un xut creuat.

A la represa, el ritme ha baixat i ha entrat Laia Martret al camp per actuar per la banda dreta. Entre ella i una altra blaugrana, Lucía Corrales, han donat profunditat a les accions de l'equip estatal, que ha superat els moments de les substitucions i ha pogut marcar més gols. La mateixa Corrales n'ha errat alguns, tot i que la selecció estatal s'hauria pogut quedar amb deu jugadores si la col·legiada li hagués tret vermella directa a la defensa Ortega, que ha fet una falta sent l'última.

Tot i això, faltava un gol i ha estat aconseguit per la davantera del Reial Madrid Carla Camacho, en rematar tota sola una centrada de Corrales. Martret hauria pogut marcar tot seguit, però ha errat la seva ocasió.

La fitxa

ISLÀNDIA: Birkisdóttir, Björnsdóttir, M. Pétursdóttir, Hjörvarsdóttir, Heidarsdóttir, González, Sigtryggsdóttir (Gudmunsdóttir min 84), K. Tryggvadóttir (Sveinsdóttir min 80), Oskarsdóttir (I. Tryggvadóttir min 69), Jörundsdóttir (Thorvardardóttir min 69), Kristjansdóttir (Badardóttir min 69)

ESPANYA: Font, Ortega (Villafañe min 86), Martina, Lloris, Medina, Bartel, Zubieta, Fiamma (Olaya min 75), Erika (Martret min 61), Wifi (Camacho min 75) i Amezaga (Corrales min 61)

ÀRBITRA: Cvetkovic (SRB). Va amonestar Heidarsdóttir i Ortega

GOLS: 0-1 Erika min 11, 0-2 Fiamma min 36, 0-3 Camacho min 89

França sembla que serà el rival

Aquest dimarts també s'han jugat els altres partits de la primera jornada de l'europeu. En el grup d'Espanya, França ha derrotat per 0-1 la República Txeca, amb un autogol de Bartova. En l'altre grup, golejada alemanya per 6-0 davant d'Àustria i triomf no tan clar, però també contundent, dels Països Baixos contra les veïnes de Bèlgica per 0-3.