El CE Manresa fitxa Tom Diawara, extrem del San Cristóbal i popular a través de la Kings League

El jugador era una de les estrelles de l'equip Jijantes i l'any passat, a Tercera Divisió, va ser un dels puntals perquè el conjunt egarenc jugués les fases d'ascens

Tom Diawara (17), el novembre del 2021, a Sallent, quan es va enfrontar al Manresa amb el San Cristóbal

Tom Diawara (17), el novembre del 2021, a Sallent, quan es va enfrontar al Manresa amb el San Cristóbal / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El CE Manresa ha anunciat aquest dimecres a la tarda el seu cinquè fitxatge per al proper curs, un jugador força mediàtic. Es tracta de l'extrem de 23 anys Tom Diawara, procedent del San Cristóbal de Terrassa, on ha jugat les cinc últimes campanyes a Tercera RFEF, i conegut en els darrers mesos per ser l'estrella de l'equip Jijantes, que presideix el periodista Gerard Romero a la Kings League.

En els últims dies ja havia sorgit aquesta possibilitat en alguns mitjans de comunicació i aquesta ha cristal·litzat. Diari de Terrassa havia publicat que el Sant Andreu volia el jugador, però que no es va arribar a un acord, i que també desitjaven comptar amb els seus serveis el Cerdanyola i el Manresa. Finalment, es vestirà de blanc-i-vermell, la qual cosa pot ser també una empenta en nombre de nous aficionats al club, tant en directe, com a través de les xarxes socials, per la popularitat del jugador.

Respecte a la possibilitat de seguir actuant a la Kings League, el CE Manresa es remet a la confidencialitat del contracte, tot i que fonts del club han explicat que aquest "està protegit davant qualsevol tema relacionat" amb la competició creada per Gerard Piqué.

De moment, el mateix Diawara ja s'ha expressat com a nou jugador manresà a les xarxes. A través de Twitter ha emès un missatge de només vuit segons.

La temporada passada, amb el San Cristóbal, Diawara, un jugador amb rapidesa i un bon desequilibri un contra un, va jugar 35 partits i va anotar cinc gols. El San Cristóbal va ser tercer i va entrar en les eliminatòries d'ascens, però després de superar una ronda va ser eliminat pel Sant Andreu.

Més enllà de l'àmbit de la Kings League i centrant-se en la creació d'un nou equip, el CE Manresa viurà aquest dijous un dia atrafegat. Al matí tindrà lloc el primer entrenament en què, si no hi ha problemes, hi haurà els cinc nou fitxatges de l'equip. Es tracta de Nil Garrido, Yaya Sidibé, Omar Ouhdadi, Yeray Izquierdo i ara Tom Diawara. També s'estrena l'entrenador, Xavi Corominas, que substitueix Ferran Costa amb la difícil tasca de mantenir el llistó alt.

Alguns dels jugadors ja han iniciat les proves físiques en les últimes jornades al Cimetir de la Clínica Sant Josep de Manresa. Avui també caldrà tenir un ull mirant a Las Rozas, on es farà el sorteig del calendari de Segona RFEF. El campionat arrencarà el proper 2 de setembre.