El primer equip del Centre d’Esports Manresa es posa a prova al Cimetir

Els jugadors ja s’han posat en mans de l’equip mèdic de la Clínica Sant Josep davant l’inici dels entrenaments d’aquest dijous

Redacció. Manresa

 

El primer equip del Centre d’Esports Manresa (CEM) ja ha començat a passar la revisió medicoesportiva a les instal·lacions del Centre Integral de Medicina de l’Esport, Traumatologia i Rehabilitació (Cimetir) de la Clínica Sant Josep de Manresa. Després d’una temporada exigent, marcada per l’ascens i bons resultats a Segona Divisió RFEF, l’equip encara un inici de temporada amb canvis a la banqueta. 

Per aquest motiu, les revisions tenen un paper fonamental i s’adapten a les característiques de l’esport en particular. Com explica el Dr. Pedro Rodríguez, especialista en medicina esportiva al Cimetir, “el futbol és un dels esports on es donen més casos de problemes al sistema cardiovascular i de mort sobtada”. Per aquest motiu, la revisió del CIMETIR, valora exhaustivament els aspectes claus que afecten els futbolistes, amb un especial interès a mesurar les qualitats respiratòries i cardiovasculars. Per fer-ho, se sotmet a l’esportista a un esforç físic intens i es valora, amb paràmetres objectius, la recuperació posterior del sistema cardiocirculatori després d’aquesta càrrega intensa. L’objectiu, com detalla el Dr. Rodríguez és “descartar qualsevol patologia per minimitzar riscos i que l’esportista pugui tornar a practicar el seu esport amb una garantia total”.

A més de la revisió cardiovascular, els jugadors han superat amb nota la revisió medicoesportiva que contempla una cineantropometria, que és l’avaluació i estudi de la composició corporal del jugador, seguit d’un electrocardiograma en repòs, una revisió de l’aparell locomotor, un test de potència de salt i una prova d’esforç màxima. A més, les revisions compten amb una avaluació més exhaustiva de l’aparell respiratori en aquells jugadors que han patit la covid-19 els darrers mesos per descartar lesions pulmonars.

Els jugadors Héctor Hurtado, Moha, Marc Cuello, Àlex Sánchex, Àlex Iglesias, Javi López i Nil Garrido s’han retrobat al Cimetir després de les vacances en ser els primers en passar aquesta exigent avaluació esportiva. També ho han fet alguns membres de l’equip tècnic que han estat aquests dies a les instal·lacions del Cimetir fent la revisió per comprovar el seu estat de salut per encarar la nova temporada.

Està previst que durant aquesta setmana tots els jugadors de la primera plantilla ja hagin passat pel Cimetir per estar a punt per a l’inici dels entrenaments.

El CIMETIR, centre referent esportiu

Segons el conveni signat entre la Fundació Althaia i el Centre d’Esports Manresa, el Cimetir és el centre especialitzat de referència per als jugadors del primer equip del club manresà des de la temporada 2020/21.

A més d’aquestes revisions, l’acord amb el club també contempla l’atenció de les urgències medicoesportives de traumatologia i rehabilitació, així com el seguiment i control de les lesions i les sessions de rehabilitació necessàries per a la recuperació dels jugadors.

El Cimetir està integrat pel Centre de Medicina de l'Esport, un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3. Aquest és un centre de referència per als esportistes que disposa d’un equip de professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral als seus usuaris.