Aitana lidera un còmode debut de l'equip estatal al Mundial femení (3-0)

La blaugrana anota un dels tres gols espanyols contra el rival més fluix del grup abans dels partits determinants contra Zàmbia i Japó

Aitana Bonmatí celebra el segon gol d'Espanya

Aitana Bonmatí celebra el segon gol d'Espanya / Amanda Perobelli/Reuters

Agències. Wellington (Nova Zelanda)

La selecció espanyola femenina de futbol ha debutat al Mundial amb una fàcil victòria per 3-0 davant de Costa Rica, en un primera part convincent, en què Jennifer Hermoso fins i tot ha fallat un penal, i una segona més plana en atac, sense gol però amb bons minuts finals d'Alexia Putellas. Aitana Bonmatí ha estat triada la jugadora del partit i ha protagonitzat accions de mèrit, entre elles el segon gol.

Les espanyoles han dominat totalment el partit i s'han avançat aviat amb un autogol de Valeria del Campo després d'una centrada d'una incisiva Esther. Tot seguit, Aitana ha fet el millor gol del partit, en rematar amb l'esquerra després de deixar asseguda una defensora i, en sis minuts de bogeria, Esther ha rematat de volea el tercer en aprofitar un rebot del travesser a cop de cap d'Hermoso

Espanya hauria pogut fer el quart amb un penal a Carmona, però Solera, la millor del seu equip, l'ha aturat. A la represa, entre el mal temps i la poca precisió el resultat s'ha quedat igual, malgrat els canvis de Jorge Vilda. Espanya tornarà a jugar dimecres contra Zàmbia i acabarà la fase contra Japó. També aquest divendres, Nigèria, 0-Canadà, 0 i Filipines, 0-Suïssa, 2.

La fitxa

ESPANYA: Misa, Batlle (Oihane min 88), Paredes, Andrés, Carmona, Aitana, Abelleira (Zornoza min 77), Athenea (Mariona min 63), Hermoso, Salma (Alexia min 77) i Esther González (Redondo min 63)

COSTA RICA: Solera, Fabiola Villalobos, Benavides, Del Campo, Coto, Elizondo (Granados min 58), Alvarado, Gloriana Villalobos (Pinell min 73), Herrera, Salas (Scott min 73) i Chinchilla

ÀRBITRA: Casey Reibelt (AUS). Sense targetes

GOLS: 1-0 Del Campo (pp) min 21, 2-0 Aitana min 23, 3-0 Esther min 27