FUTBOL / LLIGA F

El Barça iniciarà la defensa del títol rebent el València

· La Catalunya central té sis jugadores al campionat: Paula Fernández i Núria Mendoza (Llevant), Júlia Mora i Laura Martínez (Levante Las Planas), Jana Fernández (Barça) i Noèlia García (Éibar)

Oshoala es disposa a xutar en el Barça-Athletic Club del curs passat

Oshoala es disposa a xutar en el Barça-Athletic Club del curs passat / ARXIU/ANDREU DALMAU/EFE

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El sorteig del calendari de la Primera Divisió femenina ha deparat un curiós capicua pel FC Barcelona, vencedor de les quatre últimes edicions del campionat: l'equip de Jonathan Giráldez iniciarà la lliga el cap de setmana dels dies 9 i 10 de setembre al Johan Cruyff contra el València Féminas i la clourà el 15/16 de juny visitant el mateix rival.

Les dues darreres jornades es disputaran amb posterioritat a la final de la Lliga de Campions, programada pel darrer cap de setmana de maig, en el qual també hi ha prevista l'avantpenúltima jornada de la lliga espanyola.

En les files del Barça hi figura la defensa Jana Fernández, de Sant Esteve Sesrovires, que va estar a la primera llista de Jorge Vilda per disputar el Mundial però finalment no va entrar en el grup de les 23 jugadores escollides.

En la jornada inaugural, l'altre equip català de la categoria, el Levante Las Planas (Sant Joan Despí), que comptarà un any més amb la defensa Júlia Mora, de Sant Vicenç de Castellet, i la migcampista Laura Martínez, de Vilanova del Camí, rebrà el Sporting Club de Huelva.

Per la seva part, el Llevant, on hi ha un any més la defensa Núria Mendoza, de Monistrol de Montserrat, i la migcampista Paula Fernández, de Sant Fruitós de Bages, haurà d'endarrerir al 4 d'octubre el partit de la primera jornada perquè els dies 6 i 9 de setembre juga la primera eliminatòria prèvia de la Champions. Al conjunt valencià li tocava debutar al difícil camp de la Reial Societat, però per culpa d'aquesta incongruència del calendari el Llevant no s'estrenarà fins la jornada 2, visitant l'ÈIbar.

Precisament en el club vitorià hi juga la portera Noèlia García, d'Igualada, que torna a la màxima categoria. L'Èibar ha estat un any a Primera RFEF i en el debut de nou en la màxima categoria rebrà la visita del Madrid CFF.

JORNADA 1

Athletic Club-Granada CF

FC Barcelona-València Féminas

FC Levante Las Planas-Sporting Club de Huelva

SD Éibar-Madrid CFF

Sevilla FC-UDG Tenerife

Vilareal-Atlètic Madrid

Reial Societat-Llevant

Real Madrid-Real Betis Balompié

Els dos derbis catalans tindran lloc en la jornada 13 al Johan (6/7 de gener) i 24, el cap de setmana abans de Sant Jordi (20/21 d'abril).